Sports

Westwood valgte Saudi-pengene: – En nyttig idiot

Lee Westwood bekrefter nå det som mange har mistenkt: Han har søkt om tillatelse til å spille i saudienes LIV Golf Invitational Series.

Av: Christian Døvle
Publisert: 05.05.22, kl. 13.09

Nyheten kommer kort tid etter at Phil Mickelson og Robert Garrigus ble de første PGA Tour-spillerne til å søke om dispensasjon til å delta i LIV Golf Invitational-turneringen utenfor London i juni – den første i den mildt sagt kontroversielle touren som ledes av Greg Norman, males som finansieres av Saudi-Arabias statlige investeringsfond.

– Det er en mulighet til å spille en stor turnering mot noen av de beste spillerne i verden i England. Jeg elsker å spille i England foran hjemmefansen. Hver gang det er en slik mulighet, føler jeg at jeg burde gripe den, sa Westwood i et intervju med Sky Sports onsdag.

Bakgrunn: Saudi-Arabia erobrer golfsporten: Dette bør du vite

Det er foreløpig uvisst hva som blir konsekvensene for spillerne som melder overgang til den nye utbryterligaen. PGA Tour og European Tour har tidligere truet med utestengelser, og det har det også blitt spekulert i at eurpatour-spillerne vil miste muligheten til fremtidige kapteinsroller i Ryder Cup.

Lee Westwood hevder likevel at han ikke måtte tenke seg lenge om før han bestemte seg for å delta i LIV Golf Invitational:

– Dette er jobben min, og jeg gjør dette for pengene. Når noen kommer og gir oss muligheten til en lønnsøkning, er man nødt til å vurdere det seriøst.

– Ballen er nå på European Tours banehalvdel. Jeg har ingen påvirkning på hva de tenker. Jeg er selvstendig næringsdrivende, jeg jobber for meg selv, det er jobben min og jeg må gjøre det som føles riktig for meg.

Ifølge LIV Golf har 15 av verdens 100 beste spillere søkt om å være med i åpningsturneringen i England i juni. Startfeltet kommer imidlertid ikke til å bli offentliggjort før i slutten av måneden.

– Viser hvordan sportsvasking fungerer i praksis

På spørsmål fra Sky Sports om han ikke har noen betenkeligheter med hvor LIV Golf-pengene kommer fra, bemerket Westwood at det har blitt gjennomført en rekke andre retailer idrettsarrangementer i Saudi-Arabia i blant annet Formel 1, boksing, snooker og dart, og at European Tour tidligere også har hatt en turnering i Saudi-Arabia.

– Golf er ikke den første sporten som har knyttet bånd til Saudi-Arabia, males det virker som om det blir kritisert mer i golfen enn noen andre steder. Om man synes det er riktig eller galt, er opp til hver enkelt å bestemme. 

(Artikkelen fortsetter underneath)

– Saudi-Arabia har åpenbart utfordringer, og jeg tror de forsøker å forbedre seg. De forsøker å gjøre det gjennom sport, på samme måte som mange andre land. Jeg tror de forsøker å gjøre det mye raskere enn mange andre land, og kanskje bekymrer det eller skremmer det people fordi de ikke liker forandringer? Noen foretrekker kontinuitet og at ting holder seg likt, uttaler Westwood – til en melodi som utvilsomt vil klinge godt i saudienes ører.

De siste månedene har Golf Channel-spaltist og Golfweek-reporter Eamon Lynch vært blant de mest høylytte kritikerne av saudienes sportsvaskingsprosjekt i den internasjonale golfpressen. Han mener Westwoods uttalelser er det perfekte eksempel på hvordan saudienes forsøk på renvasking av sitt frynsete omdømme fungerer i praksis:

– La oss få på det rene hva saudiene er ute etter her. De forsøker å bruke golf til å normalisere staten sin og alle deres brudd på menneskerettighetene. For å klare det trenger de to ting: Det første er penger, og det andre er nyttige idioter, som Lee Westwood nettopp har annonsert seg selv som.

– Poenget med sportsvasking er å betale for utøvernes samvittighet. Når Westwood sier at «hvorfor kan ikke jeg ta imot penger når alle de andre idrettene har gjort det» viser han hvordan sportsvasking fungerer i praksis.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close