News

Verstappen slo tilbake etter tøff start – seiret i sprintløpet på Imola-banen

Max Verstappen (24) vant lørdagens sprintløp i Italia og sikret pole place i morgendagens Formel 1-løp på Imola-banen.

VANT: Max Verstappen vant lørdagens sprintløp i Italia.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Max Verstappen hadde pole place, males allerede før sving én hadde Ferrari-fører Charles Leclerc sneket seg forbi nederlenderen. Gjennom hele løpet jaktet Red Bull-føreren rivalen og på den nest siste runden lykkes han endelig med å passere monegaskeren.

Verstappen beholdt fokus frem til siste slutt og klarte også å ta bedre vare på dekkene. Dermed fikk 24-åringen en ørliten revansj etter at han måtte bryte den forrige Grand Prix-runden i Australia.

– Starten min var ikke veldig god og det tok en stund før jeg klarte å presse ham. Vi hadde bedre dekk mot slutten og jeg kunne skru på DRS, forteller han etter løpet.

Med seieren i lørdagens sprintløp, er det Verstappen som starter fra pole når hovedløpet fra Imola går av stabelen søndag.

– I morgen er det andre dekktyper og det kan bli et annerledes løp. Men i dag hadde vi en god dag, oppsummerer nederlenderen.

Etter å ha blitt nummer to lørdag, starter Ferraris Leclerc som nummer to søndag. Og i det Leclerc krysset målstreken, bekreftet han Verstappens teori på lagradioen, da han fortalte at han slet med dekkene mot slutten.

Føreren fra Monaco sa og at løpet var «okay», og i intervju med arrangøren etter sprintløpet, sa han følgende:

– Det er fortsatt en begin fra første rekke (i morgen), vi slet med dekkene mot slutten. Det må vi analysere før morgendagen og sørge for at vi er klare. Vi skal jobbe hardt og komme sterkere tilbake.

Leclerc leder stort i sammendraget om verdensmestertittelen, med nesten dobbelt så mange poeng som nærmeste konkurrent.

Guanyu Zhou og Pierre Gasly fikk en katastrofstart, da de krasjet facet mot facet på den første runden. Førstnevnte kjørte ut av banen da det begynte å ryke av bilen, mens Gasly kom seg inn til pit cease og etter hvert klarte å fortsatte løpet.

Tidenes mestvinnende Formel 1-fører, Lewis Hamilton, startet som nummer 13 etter nok en svak kvalifisering fredag. Briten klarte ikke å kjøre seg opp, males falt i stedet ned til 14. plass. Et skuffende resultat for Mercedes, hvor George Russell ble beste fører på 11. plass.

Saken oppdateres.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close