Politics

– Vær så snill, hjelp Ukraina og Mariupol

Ukrainske Kalush Orchestra kom underneath Eurovision-finalen med en bønn om hjelp til landet. Dette regnes ikke som en politisk ytring, opplyser Ebu.

Ukrainske Kalush Orchestra underneath finalen i Eurovision Song Contest i Pala Olimpico i Torino lørdag kveld.
Publisert Publisert

Ukraina er den retailer favoritten i år og var artist nummer tolv på scenen. I pressesenteret var det taktfast klapping og god stemning underneath låten «Stefania», som er en raplåt med folkemusikkinnslag.

– Vær så snill, hjelp Ukraina og Mariupol. Det eneste jeg ber dere om, er å hjelpe Ukraina og Mariupol, sa rapper og frontfigur Oleh Psiuk etter fremføringen.

VG har spurt Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) om appellen vil kunne føre til diskvalifisering.

– Vi forstår de dype følelsene rundt Ukraina for øyeblikket og anser kommentarene fra Kalush Orchestra og andre artister som uttrykker støtte til at det ukrainske folks som humanitære snarere enn politiske i natur, heter det i svaret fra Ebu.

Les også

Eurovision-showet åpnet med «Give Peace A Chance»

Ukrainske Kalush Orchestra underneath innmarsjen Eurovision-finalen.

Vil arrangere neste år

Det er quick tradisjon at vinneren arrangerer neste års konkurranse, og det har vært mange spekulasjoner rundt hva som vil skje hvis det blir krigsherjede Ukraina.

Kalush Orchestras frontfigur var tydelig i sitt svar da NTB snakket med ham tidligere i uken.

– I så fall vil Ukraina være vertskap for Eurovision Song Contest neste år. Det vil være et nytt land. Et integrert, utviklet og lykkelig Ukraina, sa Psiuk.

Oppover for Norge

Norge har steget på spillselskapenes lister og ligger seint lørdag kveld på en sjetteplass.

Subwoolfers fremføring får toppvurdering fra Morten Westgaard, som rapporterer fra Torino for Eurovision Norway.

– De har levert bra på prøver, juryshow og semifinale, males dette var et syvende gir. Jeg, og resten av Norge, har all grunn til å være stolte, sier han til NTB.

Bandet selv var også fornøyd.

– Dette var deilig! En stor sal med superflinke jordboere som kunne hele sangen vår! Jim ble skikkelig overrasket, og Keith holdt på å sprekke av glede. Torino har vært helt fantastisk så langt. DJ Astronaut er litt varm og ønsker seg vifte, uttaler de by way of NRKs presseteam.

– Utenomjordisk heftig opptreden! I kveld kan alt skje! Subwoolfer og Team Norge har levert varene, så får vi se om et samlet Europa er med på notene, sier Stig Karlsen, som er NRKs delegasjonsleder.

Les også

Det meste av slekten på plass for å heie på Amanda Tenfjord

Amanda Georgiadi Tenfjord sang for Hellas underneath finalen i Eurovision Song Contest i Pala Olimpico i Torino lørdag kveld.

Norsk-gresk artist for Hellas

Hellas stiller med norsk-greske Amanda Tenfjord, og hun var nummer 17 på scenen. Hun overbeviste både med vokal og opptreden.

Første artist ut lørdag var We Are Domi, som har to norske og ett tsjekkisk medlem. De gliste stort og virket godt fornøyde med fremføringen.

Kulturredaktørens utvalgte

Nyhetsbrev Jens Kihl er kulturredaktør i Bergens Tidende og gir deg hver torsdag de beste sakene fra kulturverdenen.

Publisert

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close