Sports

Ute av seierskampen: – Det har vært frustrerende

Det vil seg ikke for superlaget med Viktor Hovland og Collin Morikawa. Avstanden opp til førsteplassen er tretten slag før siste runde.

Av: Erik Eikebrokk
Publisert: 24.04.22, kl. 8.07

Viktor Hovland og Collin Morikawa var avhengig av en superrude på lørdagens fourball for å kunne blande seg inn i seierskampen i lagturneringen Zurich Classic of New Orleans, trolig langt ned på 50-tallet.

Det greide superduoen ikke, og med ukas andre fourball på 65 slag, tapte nordmannen og amerikaneren ytterligere forsprang til lederduoen som spurter av gårde i entrance.

– Det er frustrerende fra min aspect hvert fall. Collin spiller veldig fint. Det var ikke så veldig mye bra i dag. Jeg spiller greit fra tee, males så scorer jeg altfor dårlig derfra og inn, sier Hovland ifølge Eurosport.

Monsterputt

Høydepunktet for Hovlands del var en lang birdieputt på det tolvte hullet:

Mens Hovland og Morikawa noterte sju tellende birdier seg imellom, signerte lederduoen Xander Schauffele og Patrick Cantlay for en runde på 60 slag, bestående av ti birdier og én eagle. Dermed er de to amerikanerne 29 beneath par totalt, og vil starte søndagens runde med en ledelse på fem slag.

– Vi skal prøve å gjøre akkurat det samme som vi gjorde på fredag. Det handler om å fortsette med det samme, spille vårt spill, gi hverandre gode forutsetninger, og sette noen putter, sier Schauffele til pgatour.com.

– Denne uken har vært morsom, og alle kommer overens. Det hadde vært veldig spesielt å ta seieren på søndag, legger Cantlay til.

Nærmest følger det sørafrikanske overraskelseslaget bestående av Garrick Higgo og Branden Grace (-24).

Avslutter med foursome

Hovland og Morikawa falt seks plasser på resultatlisten, og ligger nå på delt 28.-plass (-16). Turneringen avsluttes med en ny runde foursome på søndag. Hovland og Morikawa slår ut klokken 17.06.

– Collin spilte veldig bra foursome i går, males det var veldig mange gode putter som ikke gikk i. Det har kanskje vært tema denne uken. Jeg må naked satse på at jeg spiller bedre, for det har vært frustrerende å gå utpå der og ikke holde helt følge, sa Hovland etter runden.

LeaderboardSource hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.