Business

USA vil følge EU: Ønsker like ladere på alt


Tidligere denne måneden fattet EU vedtak om at mobiltelefoner og andre typer forbrukerelektronikk skal bruke USB-C som ladeinngang fra og med 2024. Nå ønsker USA å gjøre som EU.

Det er ifølge Techradar flere demokratiske senatorer som har gått inn for at USA skal følge EUs vedtak, og kreve at smarttelefonprodusenter anvender den samme ladekabelen.

I et brev til USAs handelsminister Gina Raimondo, skal senatorene Ed Markey og Elizabeth Warren hevde, med støtte fra uavhengige Bernie Sanders, at en lovgivning lik vedtaket i EU vil være en fordel for forbrukerne, og ikke minst bidra positivt på miljøet.

– Vi kan ikke la forbrukerelektronikkindustrien prioritere proprietær og uunngåelig foreldet ladeteknologi fremfor forbrukerbeskyttelse og miljøhelse, står det i brevet.

EU-vedtaket gjelder blant annet mobiltelefoner, nettbrett, lesebrett, digitalkameraer og flere andre typer elektronikk, men ikke bærbare datamaskiner. Angivelig skal forbrukerne kunne spare til sammen 250 millioner euro i året, og forhindre 11.000 tonn e-avfall som følge av EU-vedtaket.

Dermed kan det se ut til at Apple tvinges til å slutte med sine proprietærladere, også i USA.

Særlig Apple har vært motstander av den felles ladestandarden som EU vedtok, og uttalte at dette ville forhindre innovasjon og bidra til forsøpling.

Apples proprietære ladekontakt Lightning har vært i bruk siden 2012, og var på den tiden en spennende utfordrer til Android-verdenens micro-USB, blant annet ved å kunne plugges inn begge veier. Siden den gang har Apple brukt den i både iPhoner, iPader, hodetelefoner og ladeetuier. I løpet av de siste årene har de imidlertid byttet til USB-C-port i nærmest alle iPader, bortsett fra én modell.

Da EU-parlamentets kommisjonær Thierry Breton tidligere denne måneden ble forespurt om den nye lovgivningen rettet seg direkte til Apple, ble dette avvist.

– Reglene gjelder for alle og enhver. Det er ikke vedtatt mot noen. Vi jobber for forbrukerne, ikke selskapene, og vi må gi disse selskapene regler; regler som er klare for å komme inn i det indre marked, forklarte Breton.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.