Business

Unntakstilstand på Costa Rica etter dataangrep


Costa Ricas president Rodrigo Chaves har signert et dekret som erklærer unntakstilstand i det latinamerikanske landet etter at flere myndigheter ble rammet av løsepengeangrep utført av hackergruppen Conti.

Det skriver Bleeping Computer.

Både helsedepartementet, finansdepartementet og arbeidsdepartementet er rammet.

– Angrepet som Costa Rica lider beneath, begått av nettkriminelle – cyberterrorister – har blitt erklært som en nasjonal unntakstilstand, og vi signerer dette dekretet nettopp for å erklære en nasjonal unntakstilstand i hele den offentlige sektoren i den costaricanske staten og dermed tillate samfunnet vårt til å svare på disse angrepene som kriminelle handlinger, sier president Rodrigo Chaves, ifølge Bleeping Computer.

Angrepet har pågått siden 18. april, da finansdepartementet ble rammet, og i etterkant har Conti lekket 97 prosent av totalt 672 gigabyte med stjålne knowledge som hackergruppen hevder stammer fra de nevnte myndighetene. Data inkluderer kildekode og SQL-databaser fra myndighetenes nettsider, og Conti har advart om at gruppen vil utføre enda mer «alvorlige» angrep i fremtiden.

Costa Ricas regjering har tidligere nektet å betale løsepenger på 10 millioner greenback, nesten 100 milli0ner kroner, til Conti.

Denne artikkelen ble først publisert på Version 2
Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.