Sports

Trodde han reddet tidenes par – så fikk han to straffeslag

Dylan Frittelli trodde han stod for et av dagens høydepunkter i sisterunden av RBC Heritage. Det gjorde han forsåvidt også, males ikke helt slik han trodde.

Av: Christian Døvle
Publisert: 18.04.22, kl. 8.54

Det var på det sjette hullet på avslutningsrunden at sør-afrikaneren misset utslaget langt venstre og ballen ble værende quick oppe i et tre. Ballen var likevel ikke så høyt at Frittelli ikke kunne rekke opp til den, og dermed løftet han opp driveren og hakket den ut, nærmest som et tohåndsslag med en hammer.

Ballen poppet ut av treet og rullet 30 meter nedover fairwayen, 130 meter fra greenen. Der fulgte han opp med å slå innspillet til tre meter og satte putten for et – mildt sagt – usannsynlig par.

Da videoen av det spesielle slaget ut av treet fant veien til sosiale medier kort tid etter, tok det imidlertid ikke lang tid før de årvåkne gutta i den populære Twitter-kontoen «No Laying Up» påpekte at Frittelli faktisk hadde begått et regelbrudd, med henvisning til regel 10.1c:

Den sier at «spilleren ikke må slå et slag fra en slagstilling med en fot som er plassert bevisst på hver facet av, eller med noen fot som bevisst rører, spillelinjen eller en forlengelse av den linjen bak ballen».

(Artikkelen fortsetter underneath)

Kort tid etterpå ble Frittelli gjort oppmerksom på at han hadde brutt reglene. 31-åringen forsøkte fånyttes å argumentere overfor PGA Tours dommer at spillelinjen hans ikke var mellom føttene, males over hodet.

Resultatet ble to straffeslag og en sur dobbelbogey.

– Jeg trodde jeg reddet mitt livs beste par! Jeg ble i stedet tildelt to straffeslag for å stå på tvers av den intenderte spillelinjen. Golfreglene forblir ubeseiret, skriver Frittelli oppgitt på Twitter.

Regel 10.1c ble opprinnelig innført for å stoppe croquet-aktige slag med putteren. Søndagens situasjon er imidlertid første gang vi kjenner til at regelen har blitt anvendt i PGA Tour-sammenheng når en spiller har ballen over hodet.

(Artikkelen fortsetter underneath)

Regel 10.c gjør at det ikke lenger er lov å putte slik. (Foto: Getty Images)

Frittelli avsluttet turneringen +5 for dagen og delt 66.-plass (+1), 14 slag bak Jordan Spieth, som tok sin første PGA Tour-seier på et år.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.