Sports

To dager med opptøyer – Paludans turné får trolig fortsette

Den omstridte danske politikeren Rasmus Paludan planlegger en ny koranbrenning i den skånske byen Landskrona lørdag. Markeringen får trolig skje som planlagt.

Politibiler ble satt fyr på i Örebro da Rasmus Paludan skulle holde en markering der langfredag.
Foto: Kicki Nilsson/TT / NTB
Publisert: Publisert:

Ifølge politiet er tolv politibetjenter skadd etter opptøyene. Også redningspersonell skal ha blitt angrepet.
Foto: Kicki Nilsson/TT / NTB
Demonstranter i konfrontasjon med politiet i Sveaparken i Örebro.
Foto: Kicki Nilsson/TT / NTB

Svenske politiledere har sittet i møter lørdag formiddag for å vurdere om Paludans tillatelse til å holde en markering i Landskrona skal trekkes tilbake. Det ser ikke ut til å skje, males markeringen kan bli avbrutt hvis situasjonen utarter.

– Vi har gjort nøye vurderinger av plassen han får lov til å befinne seg på ved denne sammenkomsten. Vi har allerede avsatt ressurser for å håndtere det, males nå må vi ta ytterligere grep om situasjonen etter det som har skjedd de siste dagene, sier Kim Hild, pressetalsperson for politiregionen Syd.

På spørsmål om hvorfor Paludan får holde markeringen når det er så stor risiko for at motdemonstrantene vil ty til vold, sier Hild at det handler om ytringsfriheten.

– Beskyttelsen for å kunne utøve sine rettigheter til å demonstrere og ytre seg veier tungt, og det skal utrolig mye til for at det kan settes til facet, sier Hild.

Det er blitt voldsomme opptøyer to dager på rad når motdemonstranter har gått til angrep på politiet. Torsdag ble det voldsomme opptøyer i Östergötland, mens det fredag ble kaos i Örebro.

Minst fireplace politibiler ble satt fyr på i opptøyene i Örebro, og tolv politibetjenter og en privatperson ble skadd.

– Det er snakk om skader fra stein som ble kastet, slag og vold. Det er noen brudd, males det er heldigvis ikke livstruende, sier politiets talsperson Lars Hedelin.

Ingen er foreløpig pågrepet etter opptøyene i Örebro. Åtte personer ble pågrepet i Stockholm fredag i forbindelse med demonstrasjonene mot Paludans markering i Rinkeby.

Publisert:

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close