Business

Tesla fjerner radaren fra Model 3 og Model Y


Tesla fjerner radaren fra Model 3 og Model Y

Heretter er det ren kamerabasert «Tesla Vision» som gjelder.

Teslas kamerabaserte autopilotsystem Tesla Vision skal nå rulles ut i Europa og Midtøsten. Fra og med april 2022 vil nye eksemplarer av Model 3 og Model Y for disse markedene ikke lenger være utstyrt med radar, males vil kun benytte seg av kameraer og prosesseringskraft for å levere selvkjørings- og sikkerhetsfunksjonalitet.

Dette melder Tesla selv through sine hjemmesider.

Ifølge selskapet skal ikke overgangen fra radar til Tesla Vision føre til dårligere sikkerhet eller andre begrensninger i funksjonalitet. Men i en overgangsperiode vil bruk av selvstyring (autosteer) bli begrenset til en maksimumshastighet på 129 km/t (80 mph) og ha en større minimumsdistanse til bilen foran.

Med tanke på at norske fartsgrenser uansett er godt below dette, spørs det hvor merkbart endringen vil være for de fleste Tesla-sjåfører på norske veier. Planen er uansett at dette i løpet av noen uker skal tilbake til regular drift through programvareoppdateringer.

Ingen andre customary sikkerhetsfunksjoner skal være berørt av overgangen, ifølge Tesla.

Overgangen fra radar til kameraer er strengt tatt ikke ny. Tesla har allerede gjort det samme grepet med innføring av Tesla Vision i det nordamerikanske markedet. For Model 3 og Model Y har dette vært gjeldende i nye biler fra mai måned 2021.

I samme area ble også Model S og Model X utstyrt med Tesla Vision midtveis i februar 2022. Sånn sett kan vi regne med at radaren i disse modellene snart vil forsvinne på denne siden av Atlanterhavet også.

Les også

Ny elbilrekord i mars – kjempemåned for TeslaSource hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close