Business

Satser mer på sponsing av kvinnesykling: – Likestilling og bærekraft i praksis


Uno-X blir generalsponsor for sykkelrittet «Tour of Scandinavia – Battle of The North» som nå blir ett av verdens største sykkelritt for kvinner. Partene har signert en omfattende avtale for 2022 og 2023 med opsjon på forlengelse.

– Vi er stolte over avtalen med «Tour of Scandinavia – Battle of the North». Dette blir en stor sykkelfest og et viktig skritt mot en WorldTour kalender for kvinner på nivå med herrenes. Gjennom våre engasjementer i sykkel ønsker vi å inspirere til mer sykling til ulike formål, det er i hjertet av bærekraftig mobilitet. Dette rittet er et eksempel på likestilling og bærekraft i praksis. Vi gleder oss enormt, sier Magne Haugland, kommersiell partneransvarlig i i Uno-X Pro Cycling Team.

Uno-X forsterker dermed sitt retailer engasjement i sykkelsporten. Selskapet har realisert Norges første profflag for herrer noensinne og har også et profflag for kvinner på høyeste nivå, Women´s WorldTour, som er inne i sin første sesong.

– Sponsoratet er unikt for kvinnelig sykkelsport i Skandinavia og markerer på mange måter en viktig milepel i utviklingen av både Tour of Scandinavia og kvinnesykkel generelt. Uno-X er en innovativ og drivende faktor innen utviklingen av sykkelsporten i Skandinavia. Deres fokus på bærekraft og likestilling er også verdier som er svært sammenfallende med våre egne verdier, sier en fornøyd løpsdirektør Roy Moberg i Ladies Tour of Norwa, som eier rettighetene til Tour of Scandinavia – Battle of The North.

Tour of Scandinavia sikter mot live-TV-dekning globalt med 2,5 timers daglige TV-sendinger.  I 2021 hadde forløperen til rittet, Ladies Tour of Norway, over ti millioner unike seere globalt.

«Tour of Scandinavia – Battle of the North» har WorldTour standing og arrangeres i Norge, Sverige og Danmark 9. – 14. august i år. Sammen med Tour de France og Giro Rosa er det skandinaviske rittet et av de mest prestisjetunge i sykkelverden for kvinner, heter det i en melding.

I Norge sendes rittet direkte på TV 2 og Eurosport.

Les også: Profflag kutter sponsoravtale med Petter Northug

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.