Business

SAS vil si opp 300 kabinansatte i Danmark – E24


300 permitterte kabinpersonale får ikke komme tilbake til jobben sin. Nå blir stillingene i stedet lyst ut på nytt i de nye selskapene.

Publisert: Publisert:

Det melder Danmarks Radio.

De ansatte ble permittert below pandemien, i den tro at de kunne returnere sammen med hverdagen.

Nå har de danske kabinansatte imidlertid fått vite at stillingene forsvinner i juni.

«Som det ser ut akkurat nå, er det ikke sannsynlig at SAS SK kan tilby flere pemitterte cabin crew å returnere til en everlasting stilling innen 30. juni 2020», står det i brevet de ansatte har fått.

– Helt urimelig

Pressesjef John Eckhoff i SAS bekrefter overfor E24 at det er snakk om danske ansatte, organisert i Cabin Attendants Union (CAU).

– Vi står med en avtale som er brutt fra SAS’ aspect, da de har valgt ikke å kalle kollegene tilbake i takt med at produksjonen er kommet i gang igjen, sier leder Christa Cerés til den danske kanelen.

– Vi opplever at det er helt urimelig. Vi står nå og skal ta avskjed med 300 flinke, lojale kolleger, som det egentlig burde være jobb og plass til. Kanskje ikke alle, males i hvert fall en god del av dem, sier Cerés.

Les også

SAS-pilotene raser: – Umoralsk, uetisk og usolidarisk

I løpet av pandemien har SAS opprettet datterselskapene SAS Link og SAS Connect, hvor nye stillinger lyses ut fortløpende.

De oppsagte arbeiderne må nå søke på disse stillingene i stedet, til det både fagforeninger og politikere kaller dårligere arbeidsvilkår.

Dessuten må de starte på nytt på lønnsstigen.

– Det er sånn sett det samme arbeidet, i de samme flyene og med de samme uniformene, males på dårligere lønns- og arbeidsvilkår, sier Cerés below DRs nyhetssending torsdag.

Les også

SAS etablerer nytt datterselskap

180 har kommet tilbake

SAS bekrefter overfor DR Nyheder at rundt 300 medarbeidere har fått oppsigelsesbrev. De legger til at 180 andre er vendt tilbake til jobb below permitteringsperioden.

– Link og Connect er to separate selskaper, og den avtalen vi inngikk med kabinpersonalet som ble permittert, har ingenting å gjøre med disse selskapene, skriver pressetalsperson Alexandra Lindgren Kaoukji i SAS i en e-post til DR.

– De kabinansatte som er permittert fra SAS Scandinavia er blitt lovet gjenansettelse i det omfang SAS har hatt behov for å gjenansette personale. 180 har vendt tilbake i permisjonsperioden.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.