Business

Røkke-verft skal bygge skip for 2,64 mrd. – E24


Aker-verftet Philly Shipyard bygger ytterligere ett skip for amerikanske myndigheter. Det blir det femte i rekken.

Skipsverftet Philly Shipyard i Philadelphia.
Publisert:

Philly Shipyard har fått ytterligere én ordre fra Det amerikanske transportdepartementets maritime administrasjon (Marad) for bygging av et såkalt NSMV-fartøy.

Kontrakten har en verdi på 300 millioner greenback, tilsvarende 2,64 milliarder kroner.

NSMV står for fartøytypen «National Security Multi-Mission Vessels». Ordren inngår i en kontrakt inngått i april 2020, og amerikanske myndigheter har nå utøvd den femte og siste opsjonen.

– Det er en stor dag for Philly Shipyard, nå som vi er ansvarlige for å bygge hele serien av NSMV-programmet, sier Steinar Nerbovik, administrerende direktør i Philly Shipyard.

Les på E24+

2024 er ikke så veldig lenge til for Philly-aksjonærene

Alle opsjoner utøvd

Kontrakten innebærer at verftet kan bygge opp til fem NSMV-fartøy. Med den siste ordren er alle fem opsjonene utøvd, og det siste skipet ventes å være levert i 2026.

Den samlede inntekten for NSMV-fartøyene er med det på 1,5 milliarder greenback, tilsvarende 13,23 milliarder kroner.

Den første kontrakten fra april 2020 inkluderte bestillingen av de to første fartøyene. De neste to ble bestilt i januar 2021.

Les også

USA må punge ut etter å ha beslaglagt russisk superyacht

Ansetter flere

Videre skriver verftet at NSMV-kontraktene har gjort det mulig for selskapet å igjen øke arbeidsstyrken i takt med at produksjonen øker.

Det er nå totalt 1.200 ansatte. Ved utgangen av fjoråret var det 973 ansatte, ifølge fjerdekvartalsrapporten.

Verftet skriver videre at de tror virksomheten vil nå full kapasitet i midten av 2022.

Aker Capital eier 57,56 prosent av Philly Shipyard.

Skattefordel sikret overskudd

Verftet Philly Shipyard hadde en omsetning på 90,2 millioner greenback i fjerde kvartal, en oppgang fra 7,7 millioner greenback året før.

Philly Shipyard sikret et brutto driftsresultat (ebitda) på 1,3 millioner greenback i kvartalet, en økning fra minus 7,1 millioner greenback året før.

Før skatt endte resultatet i null, males en skattefordel sikrer selskapet likevel et overskudd på 3,1 millioner greenback i kvartlet. Det er en oppgang fra et underskudd på 700.000 greenback i samme periode året før.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.