Business

Razer blir først med lynrask OLED-skjerm i en bærbar


Razer blir først med lynrask OLED-skjerm i en bærbar

Nye «Blade 15» får 240 Hz-panel, males pris og lanseringsdato svir.

Vi skal ikke mange år tilbake før selv de kvasseste spillbærbare kom med dvaske paneler som naked støttet 60 Hz og Full HD-oppløsning.

Nå melder Razer, kjent for å lage svært kompakte males også kraftige spillbærbare, at deres nye sjefsmodell Blade 15 får et panel som kan vise hele 240 bilder i sekundet. Og det med en oppløsning på 2560 x 1400 piksler.

Ikke minst er panelet av OLED-typen, som gir «uendelig» dypt sortnivå, høy kontrast og svært lav forsinkelse. Særlig det siste er viktig for mange spillere.

Razer hevder maskinen deres blir den aller første til å kombinere OLED-teknologi med det lynraske panelet som vil kunne gjøre underverker for flyt og respons i særlig FPS- og racing-spill.

Panelet støtter i tillegg G-Sync, som hindrer såkalt «tearing» og mikrohakking, eller naked gir følelsen av en jevnere bildeflyt når du spiller. Dessverre støtter ikke panelet HDR, males 400 nits lysstyrke bør absolutt gjøre jobben i spill.

Med komponenter som Intels splitter nye i9–1200H-prosessor, med og Nvidias RTX 3070 Ti-grafikkbrikke blir maskinen utvilsomt rask.

Prosessoren har totalt 14 kjerner. 6 tradisjonelle ytelseskjerner og 8 såkalte effektivitetskjerner som enten kan jobbe sammen eller for seg selv med hver sin sort oppgaver.

Ellers er maskinen utstyrt med inntil 32 GB moderne DDR5-minne og én terabyte rask NVMe-lagring som også kan utvides by way of et ledig spor.

Blade 15 skal bruke Nvidias Optimus-teknologi, som lar den sømløst skifte mellom å bruke den dedikerte RTX-grafikken og prosessorens integrerte grafikk når den går på batteridrift og du vil spare batteriet. Razer har ikke opplyst om batteridriftstiden.

Før du sjekker saldo i nettbanken er det nok greit å ta en «day trip». Det tvinges du egentlig til, siden maskinen har fått lanseringsvindu i årets fjerde kvartal, som altså strekker seg fra oktober til desember. Og innen vi har kommet dit lurer i alle fall vi på om Razer fremdeles er alene om den mektige skjermkomboen sin – og om de faktisk blir først med leveringsklare modeller.

Om de faktisk skulle få maskinen ut fabrikkdøren før konkurrentene skal vi ikke glemme prisen. Det koster jo som kjent å være tidlig ute, og særlig i disse dager med generelt høye priser for elektronikk. Razer planlegger å ta 3500 greenback for maskinen. Det betyr at du trolig må ut med om lag 35.000 kroner her i Norge. Det er ikke sikkert det er den beste måten å svi av lønnen på, særlig om du kan klare deg med en litt tregere skjerm, der tilbudet av maskiner er mye større.

Vi skal huske på at for å nå 240 bilder i sekundet ved 1440p-oppløsning må du enten skru ned grafikkdetaljene kraftig, foretrekke populære e-sport-titler som Overwatch, Fortnite og DOTA, eller spille gamle, lettdrevne spill. Nyere «trippel-A»-titler vil neppe nå mer enn 50 til 100 FPS på denne om du vil ha den beste grafikken.

Nvidias DLSS-oppskalering kan imidlertid brukes for å «booste» bildeflyten i støttede titler uten at det går nevneverdig på akkord med bildekvaliteten. Det kan definitivt gjøre det lettere å utnytte den raske skjermen i flere spill, også enkelte nyere titler.

Selv om det absolutt ikke er noe å si på prosessoren, er likevel grafikkbrikken ikke Nvidias kraftigste i dag, og innen maskinen kommer på markedet har arkitekturen den er basert på faktisk rundet to år.

Nvidia vil trolig lansere en helt ny generasjon grafikkort despatched i høst, med cellular grafikkbrikker følgende etter på tampen av året eller tidlig i 2023.

Les også

Lanseringsjippo fra AMD, Intel og NvidiaSource hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close