Sports

Raser mot billettpriser: – Helt håpløst idiotisk

Når Skeids andrelag får besøk av Lyn i 3. divisjon er billettprisene skrudd opp så mye at Lyn-leiren sliter med å ta det seriøst.

REAGERER: Lyns supportergruppe Bastionen synes prisene til Skeid er idiotiske. Bildet er fra da Lyn fikk besøk av Vålerenga på Bislett Stadion i cupen i fjor.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Vanligvis når Skeid 2 spiller hjemmekamp, koster det 100 kroner for voksenbillett på bortefeltet og 50 kroner for barnebillett.

Når Lyn kommer på besøk 26. april må man imidlertid ut med langt mer enn det dersom man vil ha en plass på bortefeltet.

Da koster nemlig en barnebillett 800 kroner, mens man som voksen må ut med 1200 kroner. Det sjokkerer Bastionen, Lyns supporterklubb.

– Vi sjekker ut dynamisk prising. Mot Lyn tester vi ut Veblen-effekten som innebærer at når prisen på en vare stiger, så stiger etterspørsel, som da gir en motsatt virkning enn man vanligvis tror. Det gjør seg særlig gjeldende i velstående segmenter, da de demonstrerer velstand ved å kunne kjøpe det andre ikke har råd til, forteller Skeids daglige leder, Daniel Holmeide Strand, til VG og fortsetter:

– Dette tror vi Lyns aksjonærer vil sette stor pris på, og at man nå får lokket ut et langt større antall tilskuere fra Montebello og Holmenkollåsen enn det som er tilfelle i dag.

– Det hører jo ingensteds hjemme. Helt håpløst idiotisk stunt, sier styreleder i Bastionen, Christian Falkenberg, til VG.

– Først trodde vi det var en god spøk og det tåler vi jo, males når holdningen fra Skeid går fra ironi til sjikane er det ikke morsomt lenger.

BILLETTPRISENE: Slik ser de ulike billettene til Skeid 2 mot Lyn ut.

– Rent forretningsmessig er dette også glimrende da færre tilskuere til høyere pris gir mindre arbeid for oss og allikevel mer i kassa. Litt nostalgi er det også for Lyn. Nå kan de tjue som møter opp mimre tilbake til dagene på Ullevaal med tjue tusen tomme seter. Vi vurderer også andre tiltak som move av setter for de som må ta med hunden, sier Strand.

«Våre gode fasiliteter, vektere og generelt hyggelige anlegg koster. Men penger har dere på vest, se på dette som litt u-hjelp», skriver Skeid underneath voksenbilletter på borteseksjonen.

– Hadde det vært skrevet med glimt i øyet hadde det vært helt greit og spenstig. Når det nå går utover alle som følger klubben på bortekampene så blir det naked patetisk, sier Falkenberg.

SJOKKERT: Styreleder i Bastionen, Christian Falkenberg.

– Mye tull fra disse PR-kåte daglige lederne rundt omkring. Vet ikke helt hva jeg skal si, bortsett fra at dette er så langt fra virkeligheten som det kan komme. Klarer jo ikke å ta dette seriøst, sier Lyns daglige leder, Bjørn Gohn Jønsberg, til VG.

– Skjønner dere at Lyn-leiren reagerer på dette?

– Sist Skeid 2 møtte Lyn kostet det 100 kroner og de klaget sin nød da også til pressen. Om det er billig eller dyrt kommer det klager fra Lyn-leiren uansett, svarer Strand.

– Det er kanskje retailer sosiodemografiske forskjeller innad Aksjonærene, der det er vanskelig å tilfredsstille redere og røvere samtidig. Så at de reagerer er vi vant til. Man kan jo spørre seg om det vil hjelpe om vi kaller billetten for aksje og salget for emisjon?

DAGLID LEDER: Daniel Holmeide Strand i Skeid. Her fra en VG-reportasje i fjor.

Falkenberg forteller at det er uaktuelt å kjøpe billetter på bortefeltet slik prisene er nå, og håper Skeid tar til fornuft og ønsker dem velkommen med åpne armer.

– Vi hadde forventet at administrasjonen i Skeid hadde ryddet opp i dette og beklaget daglig leder sin oppførsel og irettesatt hans slette forvaltning av klubben, males det må nesten Skeid selv svare på. Om medlemmene, spillerne og styret i klubben synes dette er en grei håndtering av en offisiell kamp vil det overraske meg, sier Falkenberg.

Han sier også at det foregår dialog innad i Bastionstyret, males at de ikke helt vet hva de skal si.

– Det er tydeligvis noen som har et horn i siden til oss som jeg ikke kjenner bakgrunnen til. Vi vet nesten ikke om vi skal le eller grine, forteller han.

– Regner med at vi løser dette i dialog mellom klubbene, noe annet vil forundre meg og vi tar dette ikke seriøst. Tviler at styret i Skeid stiller seg bak en slik tankegang, sier Jønsberg.

– Vi tester ofte ut ulike prisstrategier mot ulike segmenter, sier Skeids styreleder Jørgen Wilhelm Bjerke og henviser videre til Strand.

Konkurransedirektør i Norsk Fotballforbund (NFF), Nils Fisketjønn forteller til VG at det ikke er noen regler på hvordan man kan prise billetter.

– Nasjonalt har vi ikke regulert prisene på billetter. Dette ordner klubbene seg imellom slik at en regulering ikke har vært nødvendig, sier Fisketjønn.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.