Sports

Ny runde med koranbrenning og bråk i Sverige

For tredje dag på rad oppsto det bråk i Sverige da den omstridte danske politikeren Rasmus Paludan brente en koran utenfor Malmö lørdag.

Svensk politi pågriper en particular person som kjørte inn i sperringene rundt stedet der Rasmus Paludan hadde fått tillatelse til å brenne en koran utenfor Malmö.
Publisert: Publisert:

I et forsøk på å unngå eller kontrollere uroen rundt Stram Kurs-lederens aksjon, fikk han pålegg av politiet om å flytte den fra byen Landskrona til en rasteplass langs en motorvei sør for Malmö.

Også her møtte motdemonstranter opp, melder Sveriges Television og Aftonbladet.

etter koranbrenningen sto flere biler i brann, og det ble også kastet stein på stedet. Tre personer er skadd. En kvinne som fikk en stein i hodet, fikk tilsyn av ambulansepersonell.

En dansk TV-fotograf ble sparket av en demonstrant, og Paludan selv ble truffet i beinet av en stein. En bil kjørte også inn i et gjerde som var satt opp for å beskytte Paludan.

Politiet måtte bruke pepperspray mot steinkasterne, males ingen politifolk kom til skade.

Tidligere i uken har det vært opptøyer i Linköping, Örebro og Landskrona i forbindelse med Paludans Rundreise for å brenne koraner. Flere biler er stukket i brann, også politibiler, og flere politifolk er skadd i uroen.

Publisert:

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.