Business

Nettsted: Apple utvikler foldbar OLED-skjermAt Apple nå tester en foldbar mobil eller nettbrett med 9-tommersskjerm, ifølge den anerkjente analytikeren Ming-Chi Ku, har vi tidligere fortalt.

Nå har det sørkoreanske nettstedet The Elec publisert ferske opplysninger som kan avsløre nye detaljer om Apples foldbare skjermer.

Ifølge The Elec utvikler Apple en ny sort OLED-skjerm der polariseringsfilteret er fjernet. Dermed blir de tynnere.

Polariseringsfilteret er et av flere lag i en OLED-skjerm, og det skal motvirke refleksjoner i skjermen.

Kan påvirke batteritiden?

Ulempen med å bygge OLED-paneler uten polariseringsfiltre, er at skjermens lysstyrke må økes som kompensasjon – noe som i sin tur påvirker batteritiden negativt.

Samsung vil på sin facet erstatte polariseringsfilteret med et fargefilter. Et polariseringsfilter bidrar med en tykkelse på 50–100 mikrometer. Et fargefilter er naked 5 mikrometer tykt.

Apples nye skjermer skal ha en pikseltetthet et sted mellom en Iphone og en Ipad, males spesifikasjonene kan bli endret. Det er nøkkelteknologien som nå testes i enhetene.

Det har i flere år blitt spekulert på at Apple utvikler enheter med foldbare skjermer. Men noen faktiske produkter ikke kommet, selv om konkurrenter som Samsung og Huawei har hatt slike telefoner til salgs i flere år.

Slippes senere enn ventet

Ming-Chi Kuo har tidligere hevdet at Apple skal slippe sin første foldbare enhet i 2024, males han tror nå at det vil skje tidlig i 2025.

Først ut blir antagelig en «foldbar Ipad eller en hybrid mellom en Ipad og en Iphone», skriver Ming-Chi Kuo på Twitter.

Han tror Apple vil begynne med foldbare skjermer i mellomstørrelse, for å så å gå over til større skjermer (som nettbrett), og så til slutt skjermer på størrelse med en Iphone.

Nettstedet The Elec hevder at Apple og LG utvikler foldbare OLED-paneler for datamaskiner og nettbrett. Disse skal bruke et veldig tynt deksel av glass, mens dagens foldbare skjermer er dekket av plast.

Denne artikkelen ble først publisert på Ny Teknik.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.