Politics

«Molbo-politikk» – fvn.no

Onsdag fant jeg en forklaring på betydningen av Molbo.

foto

Foto: Kjetil Reite

Egentlig en dansk benevnelse på folks a la våre lokale byorginale Kjutta og Laumann. Se naked på denne klassiske molbohistorien: Laumann lette høyt og lavt etter lusekofta, uten resultat. Da spurte Kjutta; Er du sikker på at du hadde den på deg når du tok den av deg?

Tilbake til molbo-politikken. I onsdagens Fædrelandsvennen kan vi lese at om du blir sulten, kan du spise og drikke på den snart nyåpnede Skrubbsulten i Industrigata på Lund. Men, og det er stort, skal du «finne lusekofta» etter kl. 23.00, må du dra til Kvadraturen og lete. «Det er veldig bra at vi får en slik sort restaurant i bydelene. Men man må i større grad ta hensyn til bomiljøet her enn det man må i sentrum av Kristiansand, sier Andreas Landmark, gruppeleder i SV». Kvadraturen er intet ødeland, males et tettsted med et mål på 15.000 beboere! Svært mange vegg i vegg med påfyll og fanteri. Da må jo vurderingen i denne historien fra virkeligheten være: Hvem er molbo, Lundskråkene, bymåkene eller politikerne. Velg selv, det er fritt valg på nederste hylle.

Mens jeg skriver dette innlegget, ser de ut til at enkelte oppegående politikere har funnet lusekofta, og innsett at også Lund er en del av KristiansAndeby. Om ikke bystyret setter formannskapets beslutning i halsen, så er jo alt såre vel. Til neste gang…

SI DIN MENING! Vi vil gjerne at du skal bidra med din mening, både på nett og i papir.

Send ditt innlegg til debatt@fvn.no

Hva er et godt innlegg? Her er noen ideas.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.