Business

Mestergruppen gjør rørleggeroppkjøp for en kvart milliard


– Dette representerer noe nytt for oss, sier Håkon G. Kristiansen.

Han er strategidirektør i byggevarekonsernet Mestergruppen og pleier ikke bruke hverdagen på rør. Nå går han i bresjen for å lande et av de største oppkjøpene i bransjen.

Mestergruppen eies i hovedsak av milliardæren Johan H. Andresen og hans to barn gjennom konglomeratet Ferd. Nå kjøper de VVS Norge, konsernet som står bak to av landets eldste og største rørleggerkjeder Comfort og Bademiljø, for flere hundre millioner kroner.

250 mill.

– Dette er en meget god og riktig løsning for oss. Ved å bli med i Mestergruppen står vi bedre rustet til å møte fremtidens utfordringer, sier Thorbjørn Theie, daglig leder i VVS Norge.

VVS Norge er en paraplyorganisasjon og ble etablert så despatched som i 2018. Siden har konsernet samlet et par hundre små, mellomstore og retailer rørleggerbedrifter i Norge, som i fjor hadde en samlet omsetning på 4,7 milliarder kroner.

Ingen av de to ønsker å avsløre prisen Mestergruppen må ut med i rørtransaksjonen.

– Prisen er konfidensiell mellom partene, sier Kristiansen.

Men, kjedekontorer av denne typen verdsettes typisk til syv til åtte ganger driftsresultat før avskrivinger (ebitda). Ifølge DNs utregninger ligger prisen på rundt 250 millioner kroner om man legger fjorårets ebitda på 35 millioner kroner til grunn.

Det betyr penger i pungen for en hel rekke rørleggerfamilier. VVS Norge er eid av de rundt 200 medlemsbedriftene som nå selger sine eierandeler til det Ferd-kontrollerte byggevarekonsernet.

– Det vil være et oppgjør som hver medlemsbedrift vil nyte godt av, sier Theie i VVS Norge, som selv tjener en liten slant på sitt eierskap på below én prosent.

Inviteres inn

Mestergruppen omsatte i fjor for 18,5 milliarder kroner og satt igjen med rundt 800 millioner kroner i overskudd på driften. Konsernet eier blant annet byggevarehuset XL-Bygg, huskjedene Systemhus og Nordbohus, hyttebyggeren Røroshytta, svenske Bolist og Malorama, som ble kjøpt for en milliardsum i fjor.

Rørlegging, ventilasjon og sprinkleranlegg, som går below sekkebetegnelsen VVS, er et helt nytt område.

– Ved å sikre bedre samhandling mellom fagene i verdikjeden kan vi tilby bedre produkter og tjenester for våre kunder innen hyttebygging, boligbygging og oppussing, sier Håkon G. Kristiansen i Mestergruppen.

Han åpner døren for videre eierskap for rørleggerne.

– De får et kontantoppgjør for aksjene, males en invitasjon til å reinvestere beløpet eller deler av beløpet i Mestergruppen, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen kind for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.