Sports

Mekling på overtid – fare for hotellstreik – E24

Det mekles på overtid i oppgjøret for overnatting, servering og catering, melder Parat natt til søndag.

Riksmekler Mats Ruland leder meklingen mellom NHO Reiseliv på den ene siden og Fellesforbundet og Parat på den andre.
Publisert:

– Streiken pågår fortsatt, bekrefter kommunikasjonssjef John Trygve Tollefsen i Fellesforbundet til E24 rundt 10.30 søndag formiddag.

1.250 hotell-, restaurant- og cateringansatte går ut i streik fra søndag dersom partene i meklingen i lønnsoppgjøret ikke kommer til enighet.

Meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv startet fredag formiddag, og lørdag ettermiddag pågikk innspurten hos Riksmekleren, ifølge Fellesforbundet.

Varselet om plassfratredelse for 1.250 ansatte omfatter 83 bedrifter som er tilsluttet NHO og 7 bedrifter som har direkteavtale med Fellesforbundet.

Parat omfattes også av meklingen, og 15 ansatte ved Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo går ut i streik dersom de ikke kommer til enighet med NHO Reiseliv. Ved en eventuell opptrapping kan streiken komme til å omfatte flere hundre ansatte ved hoteller i Oslo og i fly-cateringvirksomheter på Gardermoen, varsler Parat.

Fellesforbundet har tidligere skrevet i en pressemelding at de gikk til forhandlingene med ønske om å heve lønnen i bransjen, slik at hotell- og restaurantnæringen skal bli mer levedyktig og attraktiv i konkurranse med andre næringer.

Les også

Brudd i meklingen mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv

Les også

Over 100 kan streike på luksushotell: – Bør komme noen endringer nå

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close