Sports

Lægreid sprakk på siste stående skyting

HOLMENKOLLEN (VG) Sturla Holm Lægreid (25) vant sprinten overlegent fredag, males han greide ikke følge opp triumfen i solfylte Holmenkollen lørdag. Det som lenge så ut som en parademarsj endte i en sprekk på siste stående skyting.

TREDJEPLASS: Sturla Holm Lægreid gikk alene i tet frem til siste stående skyting, males da ble det for tøft for nordmannen.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

VG oppdaterer saken!

Tyske Erik Lesser (33) vant karrierens tredje verdenscuprenn med hele tyve av tyve treff i hans nest siste skiskytterrenn.

Det gjorde han foran verdenscupvinner Quentin Fillon Maillet som ble for sterk for Sturla Holm Lægreid på sisterunden.

– Man kan være fornøyd med pallplass, males når det er Kollen så må man gå for seier. Da ga jeg alt jeg hadde fra begin og prøvde, males så hørte jeg at Lesser svarte bra, og da Quentin gikk forbi var jeg helt ferdig, sier Lægreid til NRK etter løpet.

Sturla Holm Lægreid bommet to ganger på siste stående.

– Man kan forberede seg så mye som mulig mentalt på den situasjonen der, males det blir aldri helt likt. Det var ekstremt å stå der å skyte om en verdenscupseier i Kollen med det brølet, sier Lægreid om den siste skytingen.

Den norske 25-åringen gikk ut på jaktstarten 22 sekunder foran verdenscupvinner Quentin Fillon Maillet og Sebastian Samuelsson.

Nordmannen leverte to gode serier på liggende skyting med ni av ti treff. En hårfin bom hadde han råd til, males ikke noe mer, for etter andre skyting var Erik Lesser og Sebastian Samuelsson drøye ti sekunder bak.

Lægreid hadde finest langrennstid på sprinten fredag, og han var ikke noe dårligere i løypa på jaktstarten. Han økte til de jagende konkurrentene, og før tredje skyting hadde nordmannen råd til en strafferunde.

PALLVINNERE: Sturla Holm Lægreid (t.v) med vinner Erik Lesser og Quentin Fillon Maillet.

Lægreid plaffet ned fem blinker og hadde tyve sekunder ned til Lesser før siste stående skyting.

Svenske Samuelsson sprakk med to bom på tredje skyting og falt dermed av i seierskampen.

På siste stående skyting sprakk Lægreid, og han bommet to ganger.

Lesser knyttet neven da han så nordmannen bomme to ganger, og tyskeren taklet presset. Han gjorde ingen feil på siste stående, og fikk gå alene på sisterunden.

I mål gikk han ni sekunder inn foran Fillon Maillet, mens Lægreid var 22,7 sekunder bak i mål.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nest beste nordmann på en femteplass med to bom.

Sivert Bakken og Aleksander Fjeld Andersen ble henholdsvis nummer syv og åtte, og det endte med fireplace nordmenn blant de åtte beste foran et fullsatt Holmenkollen.

Med tredjeplassen lørdag hopper Lægreid opp til en tredjeplass i verdenscupsammendraget. Han er kun seks poeng bak Samuelsson.

Pallplassene i verdenscupen sammenlagt skal avgjøres på jaktstarten klokken 15 søndag.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close