Business

Krafttrader godt fornøyd med fjorårets resultat: – Var et år du kunne tjent deg styrtrik, men også gå konkursTradingselskapet Kirkesundet Kraft har tradisjonelt spekulert i kraft- og råvaremarkedet. Det har gitt gode resultater i flere år med påfølgende millionoverskudd. Nå vil selskapet, som også består av Sandra Øyan og Mats Molvær, satse på aksjehandel.

Volatilt marked

Råvareprisene har galoppert mot historisk høye nivåer i 2022. Brent-oljen er for første gang siden 2014 priset over 100 dollar fatet og en kombinasjon av blant annet geopolitisk uro og energikrise førte til at konsumprisindeksen i USA steg med 8,6 prosent forrige måned. Kirkesundet kraft fikk merke endringene i råvaremarkedet på fjorårets drift.

– Likviditeten i markedet var svak, og det var tidvis svært volatilt. Vi måtte derfor redusere noen av våre posisjoner. I 2020 hadde vi lave priser i kraftmarkedet som vi klarte å utnytte, det ble vanskeligere i fjor, sier Løken

Likevel er Løken fornøyd med selskapets avkastning. Ved slutten av året viste bunnlinjen at selskapet hadde tjent 19 millioner kroner. Selv om resultatet for 2021 var over halvert sammenlignet med 2020, rynker ikke Løken på nesen av den grunn.

– Vi er fornøyde med fjorårets resultat. Det var et krevende marked, men det ga også gode muligheter for å tjene penger. Det var et år du kunne tjent deg styrtrik, men også gå konkurs.

Satser på aksjer

Siden oppstarten i 2005 har selskapet stort sett gått med millionoverskudd og selskapet hadde ved utgangen av 2021 en kontantbeholdning på over 81 millioner kroner. Løken sier at Kirkesundet ikke har planer om å ruge på pengene.

– Kraftmarkedet er ikke som det tidligere var. Det er vanskeligere å trekke pengene sine ut og selskapet ønsker å eksponeres mot aksjemarkedet. Kirkesundet begynte i slutten av 2020, med Mats Molvær i spissen, å satse mer på aksjer, sier Løken.

Gjennom datterselskapet Algo Kapital har Kirkesundet begynt å handle med aksjer og derivater basert på fundamentale analyser. Blant annet med futureskontrakter på mais, soyabønner og brentolje. Løken innrømmer at denne type aksje- og derivathandel er i en tidlig fase, men at de vil plassere mer penger i disse markedene dersom det lykkes. Allerede har de bygget opp en betydelig aksjeportefølje.

– Vi har aksjer i 15 selskaper innen primært energi og shipping. I tillegg har vi shortet SAS og Nel.

Ikke bra for folk flest

Majoritetsaksjonær i Kirkesundet, Ivar Molvær, er godt fornøyd med avkastningen selskapet har prestert den siste tiden. Han tror at de økte råvareprisene kommer til å gi gode muligheter for bedriften.

– Det er ikke bra for folk flest, men bra for oss, sier Molvær. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.