Sports

Hvilket klimaavtrykk gir forbruket ditt? – E24

Ducky er et selskap som lager digitale verktøy som måler hvor stort klimagassutslipp forbruket ditt skaper. Nå henter de 30 millioner kroner, og Nysnø Klimainvesteringer er med.

Guro Skjæveland i Nysnø og Mads Simonsen i Ducky
Publisert: Publisert:

Det norske klimateknologiselskapet Ducky utvikler digitale verktøy for å hjelpe forbrukere, næringsliv og offentlig sektor å redusere sitt klimaavtrykk. Nå henter de 30 millioner kroner fra et investeringskonsortium med Nysnø Klimainvesteringer, T.D. Veen, Katapult Accelerator, Hafslund Ny Energi og EQT Stiftelsen, samt eksisterende investorer.

I dag utgjør forbruket vårt over to tredeler av globale klimagassutslipp. For å nå våre klimamål må verdens forbruksmønster endres i en mer bærekraftig retning. Duckys teknologi kvantifiserer utslipp, og applikasjonene deres gir brukerne innsikt i klimaeffekten av eget forbruk, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Kvantifisering av klimaavtrykk er et felt Nysnø har fulgt med på over tid. Vi har tro på at fremtiden vil preges av kunnskapsbaserte klimavennlige valg. I Nysnø er vårt oppdrag å gjøre lønnsomme investeringer i selskaper som vil akselerere det grønne skiftet, og vi mener Ducky er godt posisjonert til å både levere god lønnsomhet og bidra til å redusere utslipp, sier Guro Skjæveland, rådgiver i Nysnø Klimainvesteringer.

Ifølge en nylig undersøkelse oppgir hele 7 av 10 nordmenn at de er villige til å endre forbruk på grunn av klimaendringer. Duckys digitale løsninger skal gjøre det enklere for brukerne å få oversikt over og endre sitt forbruksmønster for å redusere utslipp.

Flere retailer selskaper bruker allerede Ducky sitt verktøy, blant andre Sparebank1 SMN, Fjordkraft og Wattn.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.