Business

Hitecvision vurderer å selge Aker Solutions-aksjer for 900 mill.Det non-public oppkjøpsfondet Hitecvision vil selge sine 30 millioner aksjer i Aker Solutions. Aksjene er eid av det Hitecvision-kontrollerte selskapet North Sea Strategic Investments.

Dette fremgår i en børsmelding fra selskapet torsdag.

De 30 millioner aksjer tilsvarer omtrent seks prosent av aksjekapitalen i Aker Solutions. Basert på dagens sluttkurs på Oslo Børs har posten en verdi på om lag 900 millioner kroner.

Hitecvision er kun en finansiell investor, og er hverken representert i ledelsen til Aker Solutions eller i selskapets styre.

ABG Sundal Collier og Sparebanken 1 Markets er hyret inn av selskapet for å tilrettelegge for slaget. Hitecvision vil starte prosessen umiddelbart, og prisingen av aksjene skjer i en såkalt bokbyggingsprosess.

Oppkjøpsfondet påberoper seg retten til å selge færre aksjer enn de aktuelle 30 millionene, eller ingen i det hele tatt. Dersom alle aksjene blir solgt, vil ikke Hitecvision lengre ha noen aksjepost i Kjell Inge Røkkes oljeserviceselskap.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen type for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.