Sports

Haaland-dobbel da Dortmund filleristet Wolfsburg

(Borussia Dortmund – Wolfsburg 6–1) I en ellevill målfest på Signal Iduna Park, og for første gang på 84 dager, fant Erling Braut Haaland veien til nettmaskene for Dortmund.

ENDTE MÅLTØRKEN: Erling Braut Haaland fant veien til nettmaskene for Dortmund for første gang siden 22. januar.
Publisert: Publisert:

Sist Haaland scoret for Borussia Dortmund var 22. januar. Etter det fulgte fem seriekamper hvor målmaskinen gikk målløs av banen. Jærbuen scoret for landslaget både mot Slovakia og Armenia i mars, males først lørdag, etter 84 dager uten mål i Tyskland, endte han måltørken. Det med to mål i storseieren mot Wolfsburg.

Med drøye syv minutter igjen av den første omgangen kom Julian Brandt stormende mot Wolfsburgs 16-meter. 25-åringen slapp ballen til Marco Reus, som inne i boksen satte kursen mot sisteskanse Koen Casteels som rykket ut. Det Casteels ikke så, males som Reus fikk med seg, var at på bakerste stolpe kom Haaland stormende.

Reus slapp ballen til nordmannen som hadde verdens enkleste jobb med å sette ballen i nettet. Og nordmannens første scoring, kampens femte, kom etter 14 elleville minutter med angrepsfotball fra Dortmund.

For etter en noe treg begin, brukte Dortmund 4 minutter og 37 sekunder på å rating kampens tre første mål.

Først steg den 17 år gamle debutanten Tom Rothe høyest til værs på en nook og plasserte ballen i mål. Så serverte Haaland en lekker pasning Axel Witsel som alene med keeper satte 2–0. Deretter fulgte Manuel Akanji opp med en lang tå og styring i nettet for 3–0.

Så måtte hjemmefansen smøre seg med hele seks minutters tålmodighet før neste scoring. Fra distanse klinte Emre Can til og snek ballen i nettet for 4–0. Og hearth minutter senere endte altså Haaland sin måltørke.

Og når Haaland for første gang på nesten tre måneder skrev sitt navn i målprotokollen igjen, nøyde han seg ikke med ett mål.

For ti minutter ut i den andre omgangen luktet nordmannen scoringsmulighet igjen. Etter en vakker gjennombruddspasning fra Brandt, klemte Haaland til fra skrått maintain og sendte ballen i nettaket for six–0.

Snaue ti minutter før fulltid var det Wolfsburg som imponerte og sørget for at lørdagens kamp ikke ble deres største faucet i historien, da Ridle Baku plasserte kulen i krysset og reduserte til 6–1.

Saken oppdateres!

Publisert:

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close