Business

Google strammer inn kravene til apper i Google Play


Mange av appene som er tilgjengelige for Android-enheter i Google Play, har ikke blitt oppdatert på mange år. De er rett og slett forlatt av utviklerne.

Dette gjør at appene ikke kan utnytte nyere funksjonalitet i Android innen områder som personvern, sikkerhet og brukergrensesnitt, noe som kan være negativt for brukerne.

Ut med gammelt rask

Nå er Google i ferd med å innføre nye regler som begrenser hvor lenge en app kan ligge urørt i Google Play. Dersom det nyeste API-nivået en app er rettet mot er mer enn to år gammelt, vil det ikke lenger vil være mulig å søke den opp eller installere den på enheter som har en Android-versjon som er nyere enn det nyeste API-nivået som appen er rettet mot. 

Denne nye regelen skal håndheves fra den 1. november i år. Det innebærer blant annet at apper som er rettet mot Android 11 (API stage 30) ikke lenger vil kunne installeres i Android 12 eller 13 etter denne datoen, siden det da har gått mer enn to år siden Android 10 kom.

Det skal canine være mulig for app-utviklere å søke om seks måneders forlengelse av fristen. 


Tidslinje for hvor lenge en app kan distribueres i Google Play uten å bli oppdatert.
Tidslinje for hvor lenge en app kan distribueres i Google Play uten å bli oppdatert. Illustrasjon: Google

Alle helt nye apper som skal distribueres gjennom Google Play må støtte et API-nivå som maksimalt er ett år eldre enn den nyeste, retailer Android-versjonen. For nye app-oppdateringer gis det tre måneder ekstra med tid. 

Flere detaljer finnes på denne siden.
Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.