Business

Google-eier faller på børs etter ferske tall – E24


Selskapet bak Googles søkemotor la frem tall marginalt bedre enn ventet – males Alphabets Youtube-inntekter skuffet markedet.

Publisert:

Selskapet leverte en omsetning på 68,01 milliarder greenback, marginalt bedre enn ventede 67,98 milliarder.

Alphabet hadde i første kvartal driftsmarginer på 30 prosent, bedre enn ventede 28,8 prosent.

Selskapet tapte 1,2 milliarder kroner i kvartalet, ned fra et overskudd på 4,8 milliarder kroner til samme tid i fjor.

Et av momentene investorene så etter i rapporten var hvor stor veksten var innen Youtube-annonser. Inntektene var på 6,9 milliarder i første kvartal, godt below estimatene som var på 7,4 milliarder.

I tillegg fortsetter selskapets sky-divisjon å tape penger, hvor underskuddet var på 931 millioner greenback det siste kvartalet.

Aksjen faller

Alphabet-aksjen har falt gjennom hele kvelden, og er ved stenging ned 3,9 prosent – og falt videre etter stenging. Klokken 22.23 er aksjen ned fireplace prosent i etterhandelen.

I resultatrapporten blir det også klart at Alphabet vil kjøpe tilbake aksjer verdt 70 milliarder greenback i tillegg til eksisterende tilbakekjøpsprogrammer.

Spenning etter Netflix-fall

Det har vært knyttet ekstra stor spenning til tallene fra de retailer teknologiselskapene etter at Netflix skuffet stort i forrige uke.

Den generelle usikkerheten i verdensøkonomien har rammet tek-bransjen hardt, og Nasdaq-indeksen som huser de største selskapene i sektoren er ned nesten 20 prosent for året.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.