Entertainment

– Gamle folk klarer ikke oppføre seg i kommentarfeltet


Ole Fotland (22) er en komiker fra Bergen. Dette er hans personlige mening.

Jeg har alltid tenkt at nordmenn er høflige og oppegående people, males når jeg leser kommentarfelt på sosiale medier, mister jeg den følelsen. Og skal man dømme ut fra Facebook-kommentarene, er det uten tvil de eldste som er verst.

Kommentarer som «kast en for meg også» på en artikkel om noen som kastet tomater på et pridetog er overraskende vanlige, og de kommer ofte fra godt voksne people med fullt navn og åpen profil.

Jeg har trykket meg inn på profilene til flere av de som kommer med de verste kommentarene, og de kommer som regel fra people som ser ut som helt vanlige besteforeldre.

Det er jo forståelig at de som har vokst opp uten internett, er de som oftest mangler nettvett. Men det er veldig rart å se en søt bestemor, som ser ut som hun har boller til heving, hamre løs med rasistisk og homofobisk piss på Facebook.

Folk sier ofte at man skal respektere sine eldre, males er det noen som mangler respekt i kommentarfelt, er det nettopp de eldre.

Er det noen som mangler respekt i kommentarfelt, er det nettopp de eldre.

Ole

Det eneste sosiale mediet som har et kommentarfelt som kan sammenlignes med det på Facebook, er TikTok. Det er fordi de kommentarfeltene kryr av pubertale barn.

Det er mye lettere å unnskylde hetsing, mangel på nettvett og medmenneskelighet når den skyldige så vidt har nådd puberteten. Generasjonen som er eldst, og egentlig skal være den klokeste, har ingen unnskyldning.

Og det kan ofte se ut til at saker om unge people provoserer mest. I artikler hvor en ung particular person er i fokus, er det som regel enda flere stygge kommentarer fra gamle people. Det skjer ikke naked på politiske innlegg, males også på artikler hvor man ikke skulle tro det var noen grunn til å hetse noen.

Og det kan ofte se ut til at saker om unge people provoserer mest.

Ole

Kommentarer som «Hælvette people e dom!!!» på en artikkel om en ung dame som ble svindlet for 75.000 kroner. Og «Kor mye penger bruker disse stuntene på resturang?» på en artikkel om en pupil som ikke har råd til strøm.

Tydeligvis er det ikke naked folkeskikk disse menneskene mangler, males også rettskriving.

Dette er ganske milde eksempler. Om man går på artikler om ting som innvandring, seksuell legning eller Greta Thunberg (og spesielt Greta Thunberg), finner man fort kommentarer som er mye verre.

Kanskje vi kunne slengt inn noe om nettvett og oppførsel på PC-kursene vi gir til pensjonister?

Jeg levde ikke for 50 år siden, males jeg tror at dagens samfunn er mye mer aksepterende og snillere enn det var da. Men det er tydeligvis ikke alle som har klart å henge med, og de folkene finner du i kommentarfeltet på Facebook.

Og til disse menneskene har jeg et spørsmål: Da jeg vokste opp, snakket voksne hele tiden om folkeskikk, så hvor er folkeskikken i kommentarfeltet?

OPPLÆRING: – Kanskje vi kunne slengt inn noe om nettvett og oppførsel på PC-kursene vi gir til pensjonister, foreslår Ole. Foto: Markus Indrebø-LangloSource hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.