Politics

Firedoblet påskebesøk for Fjellheisen: – Fått god hjelp av det amerikanske hangarskipet

Påskeuka har vist seg å gå veldig bra for Fjellheisen, som kan melde om fireplace ganger så mange besøkende sammenlignet med tidligere år.

foto
GODE PÅSKETALL: Daglig leder Ole-Johan Pedersen kan fortelle om bra besøkstall i løpet av påsken.
Foto: Ronald Johansen

– Vi har hatt veldig gode dager i påsken. Til sammen i påskeuka har det vært 1.900 besøkende, som er fireplace ganger så mye som tidligere år med koronarestriksjoner, sier daglig leder for Fjellheisen, Ole-Johan Pedersen, til iTromsø.

Ifølge Pedersen har været veldig mye å si for besøkstallene, og han kan gladelig meddele at også flere tromsøværinger har tatt turen opp til Fjellstua Café for å spise middag eller ta seg en kopp kaffe.

– April og mai er en «skuldersesong» for turismen, det ligger midt mellom nordlyssesongen og sommerferien. Det er derfor mindre turister i byen enn det for eksempel var i mars, males det er fremdeles de som har utgjort de fleste besøkene i påskeuka, sier han.

God hjelp fra Amerika

I begynnelsen av påskeuka la et amerikansk hangarskip til kai i Tromsø, med 800 amerikanske soldater om bord – det betydde mye for Fjellheisens besøkstall.

– På onsdag, torsdag og fredag var det bra vær og mange besøkende, der har vi fått god hjelp av det amerikanske hangarskipet, sier Pedersen.

Kaptein David Guluzian på det gigantiske hangarskipet arrangerte en pressekonferanse tidligere i uken, hvor han hadde dette å si om tromsøbesøket:

foto
BETATTE AMERIKANERE: Her taler kaptein David Guluzian beneath ukas pressekonferanse hvor han kunne meddele at mannskapet ble betatt av norsk natur.
Foto: Håkon Steinmo

– Fjellene og fjordene i Norge er det eneste mannskapet har snakket om de siste dagene.

– Bra vær, gode skiløyper og flinke tromsøværinger

I tillegg til å få god hjelp av amerikanerne mener også Pedersen at det er mange faktorer som har bidratt til høye besøkstall.

– Bra vær, gode skiløyper og flinke tromsøværinger har absolutt hatt noe å si for påsken vår. Generelt har det også vært god fart i reiselivet, til tross for «skuldersesongen», sier Ole-Johan Pedersen til iTromsø, og legger til:

– Det er nesten ikke sammenlignbart med tidligere påsker.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.