Politics

Dette skjedde i Ukraina i natt

* Representantenes hus godkjente tirsdag en bistandspakke på 40 milliarder greenback til Ukraina. Pakka godkjennes trolig i Senatet senest neste uke. Amerikansk etterretning har advart om at Russland forbereder seg på at krigføringen i Ukraina skal bli langvarig.

Pakka med penger til forsvar, humanitære behov og økonomisk hjelp ble vedtatt med 368 stemmer mot 57 i Representantenes hus. Alle nei-stemmene kom fra republikanske representanter.

* Ukrainske styrker har tatt tilbake kontrollen over flere landsbyer i Kharkiv-regionen, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

– Styrkene våre har gitt oss gode nyheter fra Kharkiv-regionen. Okkupantene blir gradvis presset bort fra Kharkiv, sa Zelenskyj i en story tirsdag, ifølge The Guardian.

Tankesmia Institute for the Study of War (ISW) skrev i sin oppdatering søndag at den ukrainske motoffensiven i Kharkiv-regionen var så vellykket at russiske styrker trolig ble presset tilbake mot grensa.

* Stadig flere svensker ønsker at landet skal bli med i Nato, viser en måling utført for Aftonbladet. 61 prosent sier nå ja. Det er den tredje uka på rad der det er flertall på målinger for medlemskap i forsvarsalliansen, skriver nyhetsbyrået TT.

De 61 prosentene i målingen Demoskop har gjort for Aftonbladet, er 4 prosentpoeng flere enn forrige måling 20. april. 20 prosent mener at Sverige ikke bør gå inn i Nato, mens 19 prosent sier de ikke har gjort seg opp noen mening.

Den russiske invasjonen av Ukraina har pustet liv i Nato-debatten i både Sverige og Finland. Også den finske befolkningen støtter Nato-medlemskap, ifølge en fersk måling fra kringkasteren Yle.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.