Business

Børsene i Asia falt – oljeprisen fortsetter å stigeMens det på forhånd var ventet at Kinas brutto nasjonalprodukt ville stige med 4,6 prosent i første kvartal, endte den på 4,8 prosent. Dette er likevel et stykke unna de offisielle målene på 5,5 prosent for 2022, og den siste koronabølgen har åpenbart hatt en påvirkning.

Nedstengingen av retailer byer i Kina, som Shanghai, vil trolig påvirke tallene for inneværende måned i minst like stor grad.

Den japanske referanseindeksen Nikkei 225 falt mandag med drøyt en prosent, mens Shanghai- og Seoul-indeksene falt marginalt. Det samme gjorde indeksene i Singapore og Taiwan. Som følge av påskehøytiden var børsene i Hong Kong og Sydney mandag stengt, og blant de større asiatiske finansmarkedene var børsen i Indonesia mandag unntaket der indeksen steg med 0,4 prosent.

Oljeprisen stiger

Oljeprisen fortsetter å stige mandag. I morgentimene passerte prisen for et fats nordsjøolje 112 greenback. Med det har oljeprisen steget nærmere 13 prosent på en uke.

Prisøkningen skyldes i stor grad de sanksjonene som før helgen ble ventet å bli rettet direkte mot russisk olje. Det skal være snakk om en gradvis utfasing, for å gi EU-landene som er mest avhengige av russisk olje tid til å finne various kilder.

Mandag holder Oslo Børs stengt, i likhet med London Stock Exchange og de fleste andre europeiske børsene. De to retailer amerikanske børsene åpner senere mandag. Teknologipregede Nasdaq er ventet å falle i åpningshandelen, det samme gjelder den mer industritunge NYSE-børsen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen kind for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.