Business

Beste airfryer under 2000 kroner (2022) – Samletest


På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er related informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Vi har funnet den beste, billige airfryeren

Enklere og sunnere enn frityrgryta.

En airfryer lager fritert mat med mye mindre olje enn en vanlig frityrgryte. Vi har testet ti rimelige modeller.

Oppdatert 8. april med tre nye modeller: Xiaomi Mi Smart Airfryer, Logik Airfryer og Wilfa Airfryer AF1B35.

Frityr er godt! Men visstnok ikke like godt for hjerte- og karsystemet ditt – sies det, i hvert fall. Fra vitenskapelig maintain er det riktignok uenighet om hvor usunt frityrstekt mat faktisk er (mye avhenger dessuten av hva slags olje man bruker). Men akkurat den diskusjonen skal vi la ligge i denne omgang.

En ting vi kan være enige om er at frityr kan være knotete å holde på med – i hvert fall mer knotete enn en airfryer. For er det noe vi har lært av denne testen er at det å lage mat i en airfryer må være en av de mest lettvinte måtene å tilberede mat på – kanskje kun utkonkurrert av mikrobølgeovnen (som vi også har gjort en samletest av).

For de som ikke kjenner konseptet: en airfryer er en maskin som lar deg «frityrsteke» mat med lite eller ingen olje. Maskinen har et innebygget varmeelement i tillegg til en vifte som sirkulerer den varme luften. Kort fortalt fungerer den litt på samme måte som varmluftsfunksjonen på stekeovnen din, naked mer kompakt og effektiv. Av størrelse varierer maskinene en del, males de største modellene tar opp cirka like mye plass som en kjøkkenmaskin.

De er dessuten relativt lette i vekt og derfor enkle å stue vekk hvis man ikke har plass på kjøkkenbenken. Mer om kaloriene du sparer med airfryer og oppskrifter finner du hos våre kolleger i Vektklubb og Godt.

I denne omgang har vi for øvrig satt øvre prisgrense til 2000 kroner, og vi vil også vurdere å teste mer påkostede airfryere på sikt.

Dette er airfryerne vi har testet:

757,- 999,- 1 389,- 1 155,- 1 018,- 990,- 949,- 1 599,- 1 792,-
Ca 800 kr Ca 1000 kr Ca 1500 kr Ca 1200 kr Ca 500 kr Ca 1000 kr Ca 1000 kr Ca 950 kr Ca 1600 kr Ca 1300 kr Ca 1800 kr
Airfryer Airfryer Airfryer Airfryer Airfryer Airfryer Airfryer Airfryer Airfryer Airfryer Actifry
1500W 1700W 1500W 1400W 1300W 1400W 1500W 1700W 1800W 1700W 1280-1520 W
3,5 liter 5,7 liter 3,5 liter 4,1 L 2,5 L 4,2 L 4,5 L 5,2 L 4,5 L 5 L 1 kg
85/33,5 cm 95,5/29,5 cm 85/30 cm 86/29,5 cm 79/32 cm 88/33 cm 94/35 cm 102/36 cm 100/36 cm 102/33,5 cm 111/23 cm
40-200 grader 800-200 grader 35-200 grader 60-200 80-200 80-200 80-200 80-200 80-200 80-200
24 timer 60 min 24 timer Opptil 60 min Opptil 60 min Opptil 60 min Opptil 60 min Opptil 60 min Opptil 60 min Opptil 60 min Opptil 60 min
Varme/gjenværende tid Varme/gjenværende tid Tid Varme/gjenværende tid Varme/gjenværende tid Varme/gjenværende tid Varme/gjenværende tid Varme/gjenværende tid Varme/gjenværende tid Varme/gjenværende tid Gjenværende tid
8 stykker 8 stykker 8 stykker Krysse av Krysse av Krysse av Krysse av Krysse av Krysse av Krysse av Bytt
49 db 48 db 49 db 49 db 48 db 53 db 50 db 54 db 52 db 49 db 52 db
Lukket Lukket Lukket Lukket Lukket Lukket Lukket Lukket Lukket Lukket Transparent
Grillrist Bakeform Pizzapanne og stekekurv Bakeform Måleskje og avtakbart filter

Fish and chips. Deilig frityrstekt fisk og pommes frites servert i et kremmerhus av fettglinsende avispapir. Bare tanken gir vann i munnen. Kunne den fettfrie varianten være like god? Vi måtte prøve. For å supplere med litt grønnsaker laget vi også brokkoli overdrysset med parmesanost i airfryerne. Vi vet, det er ikke riktig tilbehør til fish and chips, males tanken bak er at brokkoli er en grønnsak som kan smake fantastisk eller bli ganske kjip (du vet, overkokt og på grensen til grå) avhengig av tilberedning. Brokkoli har dessuten potensial til å bli riktig så crispy!

Fisken – eller «fishen» om du vil – tilberedte vi selv med melblanding, egg og panko (kjøpt i butikk). Her kunne vi selvfølgelig naked gått for frosne fiskepinner, males vi tror at at hjemmelaget frityr er en bedre utfordring for maskinene. Pommes fritesen var imidlertid av det ferdiglagde slaget. Det vi så etter i tilbereding av maten var hvor godt tilberedt maten ble (crispy på utsiden, myk på innsiden), males også hvor mye egeninnsats det krevde for å få den crispy.

I denne testen er det med ti airfryere og en såkalt Actifry-modell. Begge fungerer som en slags frityrgryte med sirkulerende varm luft istedenfor olje, males Actifry har den fordelen at den blant annet har automatisk roteringsfunksjon. Om du er interessert i forskjellene på de ulike teknologiene er det verdt å lese vurderingen av OBH Actifry Extra lenger ned i testen.

I tillegg til dette har vi blant annet sett på lydnivå, touchskjerm og show, generell brukervennlighet, varmeinnstillinger, hvor enkelt det var å ta ut maten og om maskinen hadde timer eller alarmfunksjon for å minne deg på å snu maten. Vi sjekket også hvor enkelt det var å vaske maskinene, males fant ut at det var små forskjeller her.

 • Bruk litt mer olje (og eventuelt sunnere olje) enn du hadde tenkt. Her skrytes det i bruksanvisninger og på forpakninger av å bruke så lite olje som mulig, males vi opplevde at resultatet, i hvert fall på pommes frites, ble bedre når vi var litt rause med oljen. Ellers har maten en tendens til å bli litt tørr.
 • Rist godt med jevne mellomrom for at maten skal bli jevnt fritert, spesielt når du tilbereder pommes frites. Dette står ofte i manualen, males det kan ikke presiseres nok ganger.
 • Friter i flere omganger, og ikke alt på en gang. Resultatet blir bedre, selv om det tar lenger tid.
 • Husk å kjør ny maskin uten mat en god runde først. Her luktet det svidd plast den første runden.
 • En airfryer friterer bedre enn ovnen din, males dårligere enn frityrgryta di. Fettglinsende frityr er elsket og hatet, males har nok kommet for å bli. Men en airfryer er ikke noe dårlig alternativ.

I denne testen av elleve airfryere (en er teknisk sett en «Actifry»-modell») var det små forskjeller når det kom til resultatet på maten, og i en blindtest ville vi neppe sett eller smakt forskjell. Innvendig ligner også maskinene veldig på hverandre. Dermed kokte det hele ned til brukervennlighet, funksjonalitet og eventuelt pris.

I forrige testrunde var det Philips Airfryer Essential som stakk av med seieren. Det var ikke naked fordi den leverte et godt resultat på maten, males også fordi den var enkel og behagelig i bruk. Den hadde dessuten et slankt og kompakt design som ikke tok opp for mye plass på kjøkkenbenken.

I denne runden har vi kåret en ny vinner, nemlig Xiaomi Mi Smart Airfryer. Xiaomi Mi har levert en modell med en helt suverent bra brukervennlighet. Vi rett og slett elsket navigeringshjulet som både så kult ut, males som også fungerte som et skudd. Vi likte også at varmenivået kunne stilles helt ned til 40 grader, noe som gjør at man også kan tine og tørke mat med denne maskinen. Og det beste: prisen ligger på kun 800 kroner!

Det eneste som egentlig trekker ned på modellen fra Xiaomi Mi er kapasiteten. Dette er ikke modellen for storfamilien. Trenger du større kapasitet vil vi anbefale modellen fra Logik som har en kapasitet på hele 5,7 liter, samtidig som den fysisk sett ikke tar for stor plass på kjøkkenbenken.

Xiaomi Mi Smart Airfryer er en sjelden fugl. For det første er den hvit – ikke type som de aller fleste andre modeller vi har testet. For det andre styres den med et good navigeringshjul, ikke den mer vanlige berøringsskjermen. For det tredje har den støtte for WiFi og kan styres med en egen app – som faktisk fungerer som den skal. Til sammen får man en airfryer som skiller seg fra mengden på en positiv måte. Og prisen for det hele? Jo den ligger på 800 kr, noe som slettest ikke er avskrekkende.

Vi rett og slett elsker navigeringshjulet på denne modellen. Den er enkel å kontrollere og svært så intuitiv. Man vrir på hjulet for å navigere i menyen og klikker for å velge. Hold inne i to sekunder for å gå tilbake i menyen. På det lille OLED-display som er plassert på selve hjulet har man hele tiden oversikt over valgene man gjort, inkludert WiFi-status. I menyen på airfryeren kan man velge steketid og temperatur. Man kan også velge blant en rekke ferdigdefinerte programmer.

I appen kan man i tillegg lage sine egne programmer og man får push-varsel når maten er klar eller burde snus. Airfryeren kan også brukes med talestyring som Amazon Alexa eller Google Assistant. Her er det i det hele tatt langt flere valgmuligheter enn på andre modeller vi har testet. Det eneste vi ikke finner er muligheten for er å skru av maskinens mange pipelyder. Pipelyder i tide og utide er et utbredt drawback på airfryere. Her piper maskinen hver gang man gjør et menyvalg, males har heldigvis kun ett pip når maten er ferdig. Med en app som uansett sier ifra, så synes vi allikevel det er unødvendig mye lyd.

Når det kommer til selve luftfriteringen skiller ikke denne modellen seg nevneverdig fra andre modeller vi har testet. Både grønnsaker, fisk og pommes frites ble fritert på regular måte og med godt resultat. Det som imidlertid er unikt er muligheten for å sette varmen helt ned til 40 grader og steketiden helt opp til 24 timer, noe som gjør denne modellen helt suveren til å tine frossen mat eller tørke frukt med. Dette er det kun airfryeren fra Wilfa som kan matche. Maskinen kommer dessuten med en grillrist som er fin å bruke for å heve maten for jevnere fritering. Den gjør også at man kan tørke mer mat av gangen.

Xiaomi Mi har laget en utrolig god, males ikke perfekt airfryer. Modellen har ikke avtakbar frityrkurv, den har pipelyder som ikke kan skrus av, og med en kapasitet på 3,5 liter vil den kanskje være i minste laget for enkelte. Dette er nok ikke helt familiestørrelse, males mer passende til en husholdning på 1-2 personer. Når det er sagt så er dette en knakende god airfryer med testens beste brukervennlighet. Vi satte også stor pris på appen og mulighet for å tørke eller tine mat.

I sin prisklasse er dette intet annet enn et røverkjøp. For rundt 800 kr får man her en airfryer som duger til det aller meste og som er en fryd å bruke. Et soleklart “Best i test” fra oss.

sitatEn kjempegod og allsidig airfryer med testens desidert beste brukervennlighet

Fordeler

 • Krysse av

  Fantastisk brukervennlighet

 • Krysse av

  Stort spenn i varmenivå (40-200 grader)

 • Krysse av

  Har alarmfunksjon

 • Krysse av

  Flott design

 • Krysse av

  Egner seg til å tine eller tørke med

 • Krysse av

  Rimelig

 • Krysse av

  Støtte for app

Ting å tenke på

 • Bytt

  Litt liten

 • Bytt

  Ikke avtakbar frityrkurv

Philips Airfryer Essential er en veldig brukervennlig og behagelig airfryer. Maskinen har et intuitivt menysystem der man enkelt og raskt kan slå av og på (noe som også resetter timeren) eller sette program. Her er det ikke noe kluss eller forvirring og alt virker med en gang. Modellen har ingen typiske irritasjonsmomenter som vi har sett på så mange av de andre maskinene. Når maten er klar kommer det tre forsiktige pip og maskinen slår seg av automatisk. Sånn skal det gjøres!

Med en kapasitet på 4,1 liter og en omkrets på 88 cm er maskinen liten i forhold til hva den kan fritere av gangen. Det minimale designet gjør at maskinen tar opp lite plass på kjøkkenbenken og at den ser bra ut. Vi liker også at varmen kan settes helt ned til 60 grader (i motsetning til 80 på de fleste av de andre modellene).

Dette gjør at maten kan holdes varm på en lavere temperatur enn de andre maskinene, og at man kan varme opp eller tine mat mer skånsomt hvis man skulle ønske det. Når det gjaldt kvaliteten på maten var det ingenting å utsette. Fisken ble jevnt fritert og pommes fritesen og brokkolien var akkurat slik den skulle være.

Det eneste vi savner på modellen er alarmfunksjon og eventuelt litt ekstrautstyr, som for eksempel bakeform (selv om det kan kjøpes separat). Ellers er Philips Airfryer Essential en svært god og brukervennlig maskin. Modellen kommer også i analog utgave (modell HD9200/90) med knotter istedenfor touch-display og uten ferdiginnstilte programmer.

Philips Airfryer Compact Essential HD9252/90

sitatEn modell som var veldig behagelig i bruk og som ga et godt resultat på maten.

OBH Nordica har to svært forskjellige modeller med i denne testen: Easy Fry Deluxe og Actifry Extra. Vi foretrekker førstnevnte av flere grunner. For det første er Easy Fry Deluxe den eneste modellen i testen med alarm for å minne deg på å snu eller riste maten. Alarmen kan settes på 5, 10 eller 15 minutter. Det ideelle ville vært om alarmen også hadde den funksjonen at den kunne settes på halvparten av oppgitt tid, siden mange oppskrifter anbefaler å snu maten halvveis, males vi er glad for at modellen i det hele tatt har alarm. Easy Fry Deluxe er dessuten rimeligere enn Actifry Extra og vi opplever den både som enklere i bruk og som en generelt bedre modell.

På Easy Fry Deluxe er vi spesielt imponert over det kompakte designet og touch-panelet med både av/på og begin/stopp-knapp som gjør den enkel å resette samt sette i pausemodus. Alt i alt er dette en nesten komplett airfryer, hadde det ikke vært for en større mangel: den har ikke avtakbar frityrkurv. Dette er noe alle de andre modellene i testen har og først trodde vi at vi hadde misforstått konstruksjonen.

Men i manualen står det anbefalt at man skal ta ut maten med en stekespade eller skje. Dette høres kanskje ikke ut som noe stort drawback, males det ble merkbart mer knotete å ta ut pommes frites og brokkoli. Vi forsøkte allikevel å tømme kurven, males problemet er at denne har en løs plate nederst som gjør dette til en risikabel affære. Til tross for denne ene skavanken vurderer vi OBH Nordica Easy Fry Deluxe som en god og brukervennlig modell.

OBH Nordica AG401DS0 Easy Fry Deluxe

sitatEn skikkelig god airfryer med én stor mangel: avtakbar frityrkurv.

Denne airfryeren fra Andersson (som er butikkjeden NetOnNet sitt eget merke) har ett eggformet design og 4,5 liter stekekurvkapasitet. Kapasiteten er altså den samme som på modellen fra Point, males med en noe slankere midje.

Maten er det ingenting å utsette på og touch-panelet er intuitivt og fungerer som det skal. Vi liker også at panelet er plassert på en skråflate oppe på maskinen. Modellen har som de fleste andre i denne testen avtakbar frityrkurv. Men dessverre har den ingen alarmfunksjon som minner deg på å riste eller snu maten, så dette må man passe på selv.

Vi stusser også litt over at maskinen ikke slår seg av med en gang timeren går til 0, males at den fortsetter å sirkulere luften (varmen slås av) en god stund etterpå. Poenget er at maten skal holdes varm, males venter man for lenge vil den naked bli tørr.

Vi hadde foretrukket at maskinen naked slo seg av, så kan man eventuelt sette på igjen selv. Med en pris på rundt tusenlappen vurderer vi Andersson AFR 2.1 som en god og ikke minst rimelig modell.

sitatEn god og rimelig modell med grei kapasitet.

Fordeler

 • Krysse av

  Godt resultat på maten

 • Krysse av

  Avtakbar frityrkurv

Denne airfryeren fra Logik er med sin kapasitet på 5,7 liter en av testens største. Allikevel vil må vi si at den tar overraskende lite plass på kjøkkenbenken. Den er kun 29,5 cm høy og 95,5 cm i omkrets. Til sammenligning har for eksempel airfryeren fra Princess en høyde på 36 cm og en omkrets på 102 cm, mens kapasiteten kun er på 5,2 liter. Poenget her er at Logik Airfryer utnytter størrelsen sin godt, og er du på utkikk etter en maskin med stor kapasitet som ikke tar for stor plass, så er denne modellen for deg.

Utover størrelsen er dette ellers en airfryer på det jevne. Den gjør jobben som den skal, og vi fikk et godt resultat på maten vi laget. Varmeinnstillingene går fra 80-200 grader, så dette er ikke en maskin egnet til å tine eller tørke med. Andre ting som trekker ned er at det ikke er avtakbar frityrkurv og at berøringsskjermen var litt fuskete til tider. Her måtte vi enkelte ganger trekke inn og ut kontakten for å nullstille maskinen, siden den dessverre ikke har noen egen av/på-knapp. Pipelydene som maskinen lager er også i høyeste laget.

Uansett, til rundt tusenlappen er dette et greit kjøp. Logik leverer en stødig og god maskin som er enkel i bruk, selv om berøringsskjermen kunne vært mer følsom. Vi liker også det kvadratiske utformingen og at maskinen har stor kapasitet selv om den ikke er spesielt stor i størrelsen. Dette er en helt storartet airfryer hvis man ønsker å tilberede mye mat i samme slengen uten at hele kjøkkenbenken blir okkupert.

sitatEn god airfryer med stor kapasitet til tross for relativt liten størrelse

Fordeler

 • Krysse av

  Stor kapasitet på 5,7 liter

 • Krysse av

  Relativt liten i størrelsen

 • Krysse av

  Et godt alternativ til storfamilien

Denne airfryeren fra Wilfa har samme kapasitet som testvinneren fra Xiaomi Mi: nemlig 3,5 liter. Forskjellen er imidlertid at kurven på denne modellen er mye dypere. Volumet er det samme, males selve utformingen er altså annerledes. Vi ser egentlig ingen fordeler med å ha en dyp airfryer. Å secure maten i høyden gir et dårligere resultat og maten blir dessuten vanskeligere å ta ut. Her kunne man med fordel gått for et annet design. På plussiden har Wilfa avtagbar frityrkurv, noe for eksempel testvinneren fra Xiaomi Mi ikke har.

Når det er sagt så er denne modellen fra Wilfa en ganske customary og god airfryer – så lenge man ikke fyller opp med for mye mat. Menysystemet er litt forvirrende i starten og vi måtte flere ganger ty til manualen. Her må man først velge program, så eventuelt endre temperatur eller tid. Vi savner en egen innstilling der man kan velge helt fritt mellom tid og temperatur uten å velge program først. Berøringsskjermen har også en veldig lav lysstyrke, og vi slet til tider med å se, spesielt i sterkt dagslys.

Så over til selve funksjonaliteten. Både brokkoli med ost, pommes frites og panert fisk ble sprøtt og godt. En alarm underveis pep for å minne oss på å snu eller riste på maten. På denne modellen fra Wilfa har man også mulighet til å tørke og tine mat hvis man skulle ønske det. Temperaturspennet går fra så lite som 35 grader helt opp til 200. Vi skulle allikevel ønske at kapasiteten på stekekurven var større eller at det fulgte med en rist. Skal man tørke frukt for eksempel kan man kun legge ett lag av gangen. Hva med for eksempel en rist-konstruksjon med flere etasjer? Da ville også den høye stekekurven kommet til sin rett.

Wilfa Airfryer AF1B35 er en airfryer på det jevne. Den lager mat med god kvalitet, males ikke den beste brukervennligheten. Vi var spesielt frustrert over at berøringsskjermen var såpass lyssvak. Allikevel kan den være et greit alternativ om man vil ha en airfryer som man også kan tørke eller tine med.

sitatEn liten airfryer på det jevne, men der man har mulighet for å tørke eller tine mat.

Denne modellen fra Princess ligner designmessig på modellen fra Point: som et stort type egg. Design vil alltid være en smakssak, males vi synes den ser i overkant stor ut på kjøkkenbenken. Men, så må det også nevnes at modellen med sine 5,2 liter har størst volum i testen. Det er mer enn Point, selv om de to maskinene har rundt samme utvendige størrelse. Til en pris på cirka 1000 kr får du her dessuten mye kapasitet for pengene.

Maskinen har avtakbar frityrkurv, noe som gjør det enkelt å ta ut maten. Dessverre har den ikke alarmfunksjon, så her må man sette på halvtid, snu maten og så sette på igjen. Eventuelt følge godt med på tiden selv. Vi var ikke spesielt imponert over kombinasjonen av touch-panel og justeringshjul. Dette var forvirrende i begynnelsen og opplevdes ikke som noen optimum løsning i forhold til hva vi har sett på de andre maskinene. Unødvendig komplisert, rett og slett.

Utover det er denne modellen fra Princess en god og rimelig modell med stor kapasitet. Maskinen kommer utstyrt med bakeform.

Princess Aerofryer XXL Modell 182055

sitatEn god airfryer som tar mye plass på kjøkkenbenken.

Fordeler

 • Krysse av

  Godt resultat på maten

 • Krysse av

  Avtakbar frityrkurv

Denne modellen fra Point minner om et stort type egg. Med 100 cm rundt midjen har den nest størst omkrets i testen, naked overgått av modellen fra Princess. Forskjellen er at Princess har noe mer kapasitet (Princess rommer 5,2 liter). Vi er ikke så glad i det sorte eggdesignet hverken på Point eller Princess, males heldigvis er ikke denne testen noen skjønnhetskonkurranse. Problemet er egentlig ikke designet i seg selv, males heller inntrykket av at de to modellene tar opp veldig mye plass på kjøkkenbenken.

Modellen fra Point har dessuten flere irritasjonsmomenter. For det første piper den fryktelig høyt. Det er helt i orden med noen pipelyder for å signalisere at maten er klar, males denne minner mer om pipingen fra en brannalarm enn et kjøkkenapparat. For det andre mangler maskinen en reset-knapp, noe som vil si at tar man ut en porsjon mat to minutter før tiden, så vil maskinen automatisk begynne med to minutter igjen neste gang man setter den i gang.

Ser man bort ifra designet og disse irritasjonsmomentene er Point Air Fryer en helt okay modell. Den avtakbare indre kurven gjør at det er enkelt å ta ut maten og touch-panelet er responsivt og fungerer fint. Som de fleste andre modellene i denne testen har den dessverre ingen alarm-funksjon. Maskinen kommer med litt ekstrautstyr (pizzapanne og stekekurv), noe som kommer godt med.

Point Air fryer POAF9202

sitatGod airfryer med irriterende pipelyd og endel ekstrautstyr.

Når man får kommentarer fra andre i husholdningen om høy pipelyd når man har kjøkkendøren igjen, da vet man at lydnivået er feiljustert. Å henge seg opp i pipelyder på elektriske apparater virker kanskje smålig, males når de ikke kan skrus av og er såpass enerverende som her, så er det på sin plass å kommentere det.

Modellen piper seks høye ganger når man slår den av og når man slår på. I tillegg piper den når man velger fra touch-skjermen.

Men er du av typen som virkelig ikke bryr deg om høye pipelyder i tide og utide så vil denne modellen fungere helt fint for deg. Dette er en ganske god airfryer helt på det jevne. Modellen har tredje størst stekekurvkapasitet i testen og en overkommelig pris på rundt tusenlappen. Den har avtakbar stekekurv, males dessverre ingen alarm som minner deg på å snu maten.

Modellen selges eksklusivt på Europris.

Cuisine Airfryer 5L 1700W

sitatEn god airfryer med veldig høy alarmlyd.

Ting å tenke på

 • Bytt

  Veldig høye pipelyder

 • Bytt

  Ikke alarmfunksjon

OBH Actifry Extra er den eneste såkalte actifry-modellen i testen. Actifry er en teknologi utviklet av produsenten Tefal og modellene kjennetegnes av å ha automatisk roteringsfunksjon og frityrkurv/beholder uten sprinkler. Det gjør at den passer ypperlig til å tilberede mat med saus som for eksempel wok. Vi var veldig imponert av roteringsfunksjonen som ga det beste resultatet ved tilbereding av pommes frites og på grønnsakene.

Roteringsfunksjonen gjør at denne maten ble jevnere fritert sammenlignet med de andre modellene. Men move på, tilbereder du pommes frites eller grønnsaker som lett går i stykker, så kan det være lurt å skru av roteringsfunksjonen halvveis så ikke maten blir oppstykket. Resultatet ble altså bra, males samtidig la vi merke til at de tilmålte minuttene vi satt av til hver rett ikke holdt for å lage ferdig maten på denne maskinen. Matlagingen tok altså noe lenger tid. Heldigvis hadde modellen – som eneste i testen – gjennomsiktig lokk, noe som gjorde at det ble enkelt å følge med på stekeprosessen.

Her slutter dessverre lovordene for OBH Actifry Extra. Maskinen ga nemlig det helt klart dårligste resultatet på fisken og var den eneste som friterte ujevnt. Dessuten tok det noe lenger tid å få fisken ferdig. Modellen er også den eneste i testen der man ikke kan sette ønsket temperatur selv og det er heller ikke mulig å se hvilken temperatur maskinen holder til enhver tid.

Det er en helt klar ulempe, spesielt hvis man naked ønsker å varme opp på lav temperatur (for eksempel tining). Maskinen ble også veldig varm beneath bruk. Ja, den har såkalt «chilly zone» på underdelen, males overdelen ble veldig mye varmere enn på de andre modellene. Modellen kommer for øvrig ikke med ferdiginnstilte programmer. Vi opplevde ikke at dette var noe stort savn, males det kommer helt an på hva du skal bruke maskinen til.

Det som kanskje trekker mest ned er at denne maskinen, i motsetning til de andre i testen, ikke stopper å fritere etter at den har signalisert at den er ferdig. Vi forsøkte med pommes frites som ble stående til den var på grensen til brent. Her må man med andre ord passe på selv og skulle man komme til å ikke høre signalet kan maten fort ende opp litt mer crispy enn tiltenkt, for å si det forsiktig. Modellen har termostat og såkalt overopphetingsvern som vil beskytte mot at maskinen begynner å brenne, males denne bruker lang tid på å slå inn.

Vi lot en porsjon pommes frites stå i to timer uten at vernet slo inn, og da var maten nesten type, så her anbefales det å passe på.

OBH Nordica ActiFry Extra AG7200S0

sitatEn veldig ujevn modell med sterke positive og negative trekk.

Denne airfryer-modellen fra Clas Ohlson har testens minste stekekurvkapasitet på 2,5 liter. Det er ganske lite, males fungerer helt fint til én individual. Maskinen tar liten plass på kjøkkenbenken, og med sine 79 cm i omkrets og 32 cm i høyden er den testens minste. Modellen er for øvrig den eneste med ledningsskjuler som gjør at man kan skjule det meste av ledningen ved oppbevaring.

Displayet på modellen fungerer godt og veksler mellom gjenværende tid og temperatur. Vi liker også at det telles ned sekunder gjennom hele steketiden (de fleste andre modellen teller ned kun det siste minuttet). Modellen har ingen typiske irritasjonsmomenter, males vi savner alarmfunksjon.

I skrivende stund koster modellen rundt 800 kr og er med det den billigste i testen. Clas Ohlsons Airfryer er en god modell som vil fungere godt som et førstegangskjøp hvis du er nysgjerrig på airfryere. Hovedinnvendingen er at den er liten, så ønsker man å tilberede mye mat på en gang eller om man er flere enn én individual i husholdningen ville vi nok gått for en annen modell.

Clas Ohlson Airfryer 2,5 liter

sitatEn god og rimelig, men ganske liten airfryer.

Fordeler

 • Krysse av

  Godt resultat på maten

 • Krysse av

  Tar opp lite plass

 • Krysse av

  Billigst i testen

 • Krysse av

  Avtakbar frityrkurv

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelseSource hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.