Politics

Best å dusje på morgenen eller på kvelden? Eksperten har svaret

Det finnes to typer mennesker, viser det seg. De som tar sin daglige dusj før man legger seg, og de som foretrekker den med en gang de har stått opp. Nå har ekspertene sett på fordeler og ulemper med begge deler.

Det som er bra med morgendusjen

Søvnekspert Dr. Janet Kennedy sier til New York Times at morgendusjerne har fordelen av å våkne skikkelig. Folk som liker morgendusjen vil sikkert si at det ikke finnes noen bedre begin på dagen. Og mange klarer rett og slett ikke å starte dagen uten tur innom dusjen. Og det hjelper. Dusj da gjerne i litt kaldere vann enn du kanskje tenker, sier hun. Da vasker man bort nattens svette og greier. 

Det som er bra med kveldsdusjen

Hvis du er en av de som sliten med å sovne på natten kan en varm dusj ca. 90 minutter før du legger deg gjøre underverker, sier hun. Det justerer kroppstemperaturen, og gjør at muskler og ledd slapper av. Perfekt om kvelden i følge eksperten. Da vasker man også av seg hele dagen møkk og bakterier, og slipper å dra de med seg i senga.

Den perfekte dusj uansett når på døgnet er i følge ekspertene 5-10 minutter lang, uten mye såpe og ikke i så veldig varmt vann. For varmt vann kan skade huden mer enn det gjør godt. 

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.

close