Business

Apple står overfor større forsinkelser – E24


Kinas coronanedstenging kan føre til forsinkelser for tek-selskapene Apple, Dell og Lenovo.

Nedstengte veier og annet gjør det vanskelig for selskapene å flytte produksjonen sin.
Publisert: Publisert:

Forsendelser av enkelte Apple-produkter, i tillegg til bærbare datamaskiner fra Dell og Lenovo vil sannsynligvis bli utsatt for større forsinkelser som følge av nedstengingelsene i Kina, ifølge analytikere. Det skriver Reuters.

Shanghai er snart inne i sin tredje uke med lockdown og har foreløpig ikke vist noen tegn til en større gjenåpning. Lørdag ble det innført nye restriksjoner rundt om i landet.

Les også

Elbilgigant frykter full stans – norske importører ikke bekymret

Mac-mangel

I Kinas kappløp for å stoppe spredningen av covid-19 har landet stengt motorveier og havner. I tillegg har de etterlatt utallige fabrikker som venter på regjeringens godkjenning for en mulig gjenåpning.

Apple-leverandøren Pegatron Corp sa denne uken, ifølge Bloomberg at de ble nødt til å stenge fabrikkene sine i Shanghai og Kunshan, hvor de ifølge eksperter produserer flere iPhone-modeller.

Den største påvirkningen vil midlertidig gå utover selskapets Mac-produksjon.

Selskapet Quanta Computer, som produserer rundt tre fjerdedeler av Apples Macbooks, har også stengt ned driften.

Ifølge analytikere vil den endelige innvirkningen komme an på hvor lenge nedstengningene vedvarer. I tillegg kan selskapet vurdere å endre produksjonen fra Shanghai og Kunshan til andre steder i Kina.

– Apple kan vurdere å overføre ordrene, males vi forventer at volumet kan være begrenset på grunn av logistikkproblemet og vanskeligheten med utstyrsjustering, sa Eddie Han, senioranalytiker ved Isaiah Research, til Reuters.

Administrerende direktør i Eplehuset, Espen Berger sier de er forberedt på at markedet svinger.

Eplehuset er ikke bekymret

Administrerende direktør i Eplehuset, Espen Berger er ikke bekymret for at forsinkelsene vil gå ut over norske forbrukere.

– Vi vil nok merke det i den grad at det kan hende det vil være noe lengre leveringstid dersom dette fortsetter over tid, males denne uforutsigbarheten har vi blitt vant til de siste to årene, sier Berger til E24.

Under pandemien har det vært varierende utfordringer og logistikkproblemer for Apple, som også har ført til forsinkelser og mangel for Eplehuset.

– Akkurat nå har vi god tilgang på alle produktene, males vi merker at markedet er mindre forutsigbart, sier Berger.

«Enorme økonomiske konsekvenser»

Dersom Apple ikke kan overføre ordrene, kan de falle bak på produksjonen av opp imot 10 millioner iPhone-enheter. Dette er ifølge analytikeren dersom nedstengingen varer i et par måneder.

Administrerende direktører i teknologiselskapene Huawei og Xpeng, sier til nyhetsbyrået at dersom produksjonen ikke gjenopptas snarlig vil det få enorme økonomiske konsekvenser.

Dette gjelder også for bærbar-produsentene Dell og Lenovo.

Les også

Apple-sjef Tim Cook: Tjente 1.400 ganger mer enn de ansatte



Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.