Sports

500 målpoeng i grunnserien i NHL

(St. Louis Blues – Minnesota Wild 5–4, kampen pågår) Etter to kamper uten poeng, var Mats Zuccarello (34) tilbake med en help pasninger lørdag kveld. Dermed han både klubbrekorden for flest assists i en sesong for seg selv og nådd en ny milepæl.

NYE REKORDER: Mats Zuccarello har notert seg for en rekke rekorder denne sesongen. Her fra en tidligere kamp.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Lørdagens kamp er Zuccarellos 684. kamp i grunnserien i NHL, og han står nå 162 mål og 338 assists i løpet av de kampene – totalt 500 målpoeng. Zuccarello har i tillegg 84 kamper i NHL-sluttspillet, hvor han står med 46 målpoeng.

Nordmannen fikk debuten sin i NHL lille julaften i 2010, og har siden blitt en publikumsyndling i både New York Rangers, hvor han spilte frem til april 2019, og i Minnesota Wild, hvor han har vært de siste tre sesongene. Nordmannen var også kort innom Dallas Stars på slutten av 2018/19-sesongen.

Før 2021/22-sesongen var 2015/16-sesongen den sesongen hvor nordmannen hadde fått flest målpoeng med totalt 61 målpoeng (26 mål og 35 assists) på 81 kamper.

Les også: Zuccarello skal bli pappa

I rekke med Ryan Hartman og Kirill Kaprizov har Zuccarello denne sesongen hatt sin beste sesong poengmessig, og hadde før lørdagens kamp mot St. Louis Blues allerede 72 målpoeng (22 mål og 50 assists) på 65 kamper. 50 assists var nok til å tangere klubbrekorden for flest assists i løpet av en grunnserie-sesong i Minnesota Wild, en rekord som Pierre-Marc Bouchard hadde fra 2007/08-sesongen.

Siden Zuccarello tangerte klubbrekorden tidlig i april, har han hatt hearth kamper uten assists, males lørdag var han igjen tilbake i servitørrollen. Først så det ut til at han nådde 500 målpoeng etter at han fikk kriget pucken videre til Kaprizov, som i tur fikk pucken videre til målscorer Hartman da Wild utlignet til 1–1 tidlig i den andre perioden.

Nordmannen fikk kreditert en målgivende pasning på målet, males det ble senere strøket. Dermed var det Wilds andre mål for kvelden som skulle vise seg å bli målpoeng nummer 500 for «Zucca», da han satte opp Ryan Hartman, hvis skudd gikk by way of Blues-spiller Marco Scandella og i mål.

Zuccarello har med det 51 assists og totalt 73 målpoeng for Wild denne sesongen på 66 kamper.

Dermed har Zuccarello nå tatt over klubbrekorden for flest assists i en sesong alene – i hvert fall enn så lenge. Kaprizov jager like bak ham, og står selv med 50 assists. Dermed kan det bli en kamp mellom de to rekkekameratene om klubbrekorden for flest assists i løpet av sesongens siste kamper. Kaprizov har nå hele 92 målpoeng denne sesongen, også det en ny klubbrekord for Wild.

Minnesota Wild ble etablert i 1997, males startet ikke å spille i NHL før år 2000.

Like før slutten av den tredje perioden leder St. Louis Blues 5–4. Begge de to lagene styrer mot en plass i sluttspillet senere i år.

For Minnesota Wild gjenstår det åtte kamper av grunnserien før sluttspillet etter lørdagens kamp.

Rettelse: I en tidligere utgave av saken sto det at Zuccarello hadde en help på det første målet. Den ble senere strøket. Saken ble rettet 23.39.

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.