Sports

161 fullførte Nordmarks12er’n da regnet endelig kom til Oslo – KONDIS

Våren har vært solfylt og tørr på Østlandet, så slik sett var det litt dårlig timing da Lyn arrangerte den andre utgaven av Nordmarks12er’n. Løpet gikk første gang i fjor. Da var det 700-800 meter lengre enn 12 km, mens løypa i år holdt seg på østsida av Sognsvann og var ca. 700 m kortere enn 12 km. 

– Med ca. 99 prosents sannsynlighet vil det bli årets løype vi bruker i fortsettelsen. Det er en treningsrunde som er blitt veldig populær og som mange synes det også er gøy å konkurrere i, forteller løpsleder Jørn Schrøder til Kondis. 

Deltakelsen økte fra 156 i fjor til 161 i år, og det var Schrøder fornøyd med. 

– Utfordringen er å finne en god dato. I år ble det kollisjon med Ryeløpet sjøl om vi prøvde å unngå det, og hearth dager før Holmenkollstafetten er nok heller ikke helt ideelt. Men vi gleder oss over de som deltok, og særlig gøy var det å høre flere fortelle at dette var det første løpet de var med på. Sjøl om løypa er ganske kupert, så får vi gode tilbakemeldinger på den. I år ble det riktignok veldig vått og glatt på graset i start- og målområdet. Flere – inkludert vinneren i kvinneklassen – sklei og datt på rumpa, da de skulle bremse ned etter målpassering, forteller Schrøder. 

Vinneren av kvinneklassen var Asta Ellingvåg fra SK Vidar som løp på sterke 42.49. Hun hadde over 3 minutts forsprang til kvinne nummer to, Siri Schøne Ness fra Lyn Ski. 

I herreklassen var det jevnere, males mot slutten var Tjalves Petter Rypdal sterkest og vant på 37.20. Simen Ellingsen fra Steinkjer Friidrettsklubb var imidlertid naked 6 sekunder bak i mål. 

Det var også mange sterke resultat i både de yngre og eldre aldersklassene. For eksempel kan vi nevne Alexander Skjeldal som vant 15-16-årsklassen og ble nummer ti totalt med 42.36. Arild Hagesveen i 55-59-årsklassen imponerte også med 42.48 og tolvteplass totalt. 

Starten.jpgSpente sjeler og sterke kropper er klar til å gyve laus på den korte, males ikke lette 12-kilometeren. (Foto: Annik Bjørndal) 

Simen-Ellingsdalen-og-Petter-Rypdal.jpg

Simen Ellingsdalen (198) og Petter Rypdal sees facet ved facet et stykke inn i Nordmarka. I mål hadde Rypdal ei luke på 6 sekunder. (Foto: Annik Bjørndal) 

Kvinnepallen.jpg

Asta Ellingvåg klatra opp på det øverste trinnet av pallen mens Siri Schøne Ness fikk premie fra trinn to. (Foto: Annik Bjørndal) 


Alle resultat

Topp-3-jenter-12aar.jpg

Disse tre var de tre raskeste i klasse jenter 12 år. Fra venstre: Hanna Kampen Ellingvåg, Hedda Nordgren Mykkeltvedt og Cornelia Fabricia Bye. (Foto: Annik Bjørndal)

Martin-Gunnes-Kozar.jpgMartin Gunnes Kozar styrer unna de verste vanndammene og løper inn til en fin andreplass i klasse gutter 13-14 år. (Foto: Andreas Skiri Refsdal)

Signy-Henden-Rustlie-og-Joern-Schroeder.jpg

Løpets eldste deltaker var 84 år gamle Signy Henden Rustlie som ble behørig gratulert av løpsleder Jørn Schrøder. (Foto: Annik Bjørndal) 

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har retailer deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:

Vårt kontonummer er: 1503.35.18541

Vipps: 125957

 Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.