Business

12 land har sluttet seg til Swift-alternativ – E24


Den russiske sentralbanksjefen Elvira Nabiullina påstår at flere land har sluttet seg til Russlands various system for internasjonale pengeoverføringer.

Russlands sentralbanksjef, Elvira Nabiullina, taler mandag til Dumaen i Russland.
Publisert: Publisert:

Saken oppdateres…

I en story til statsdumaen i Russland påstår den russiske sentralbanksjefen, Elvira Nabiullina, at 12 land har sluttet seg til Russlands alternativ til Swift.

Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) er et internasjonalt nettverk som legger til rette for at banker kan kommunisere med hverandre og overføre penger på en effektiv måte. Mer enn 11.000 finansinstitusjoner verden over er forbundet gjennom Swift.

I februar ble en rekke russiske banker utestengt fra Swift. Dette har gjort internasjonale betalinger og overføringer vanskelig for mange russiske selskaper og privatpersoner.

– Da trusselen om å bli utestengt fra Swift først kom på bordet i 2014, utviklet vi Russlands Banks finansielle meldingssystem (såkalt SPFS). Nå har 52 organisasjoner fra 12 land knyttet seg til dette, sier Nabiullina i talen.

Hun nevner ikke hvilke land eller organisasjoner dette er, og påstanden har ikke blitt bekreftet fra andre maintain.

– Sanksjoner har kuttet oss av fra overføringer i reservevalutaer. Her må vi utvikle et system for betalinger i nasjonale valutaer, noe vi gjør gjennom bilaterale avtaler med en rekke land. I tillegg vil digitalrubelen spille en viktig rolle, sier Nabiullina i talen, og viser til at kryptoversjonen av rubelen testes ut hos banker allerede.

Les også

Sanksjonsgrepet omtales som en «økonomisk atomknapp»Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.