Sports

− Et angrep på Glimts verdier

BODØ/OSLO (VG) Romas keepertrener skal ha tatt kvelertak på Glimt-trener Kjetil Knutsen below bråket på Aspmyra torsdag kveld. Nå politianmelder Bodø/Glimt.

Publisert: Publisert:

Glimt krever også at det europeiske fotballforbundet (UEFA) offentliggjør en video som skal vise hendelsen.

«Romas oppførsel er ikke naked et fysisk angrep på Kjetil Knutsen, det er et systematisk angrep på Glimts verdier. Vi kan ikke som en liten klubb stå med lua i hånden og godta en slik oppførsel», skriver Glimt i en pressemelding.

De bekrefter at de politianmelder Romas keepertrener Nuno Santos.

– Jeg driver med fotball da det er noe jeg brenner for og gir meg glede. Det å oppleve usportslig manipulering på nært maintain gjør meg trist, sier Kjetil Knutsen.

Knutsen sier videre at han er sjokkert over den kritikkverdige oppførselen som Roma tok med seg inn i kampen. Glimt skal ha klaget på Santos’ oppførsel overfor fjerdedommeren gjentatte ganger i løpet av kampen. På vei til garderobene etter kampen eskalerte situasjonen.

– Alt kulminerte i et fysisk angrep på meg i spillertunnelen. Vanligvis er jeg slik av natur at jeg ville trukket meg unna. I dette tilfellet ble jeg fysisk angrepet. Han tok grep rundt halsen min og skjøv meg inn i veggen. Det er helt naturlig at jeg da måtte forsvare meg, sier Knutsen.

Det skal finnes en video av hendelsen som UEFA er i besittelse av. Glimt krever at denne frigis og blir tilgjengelig for offentligheten.

– Glimt ser ikke noe annet valg enn å politianmelde Nuno Santos på bakgrunn av det fysiske angrepet på Kjetil Knutsen. Det er helt uholdbart med en slik oppførsel. Dette er en systematisk provokasjon, manipulasjon og til slutt utøvelse av fysisk vold mot Kjetil Knutsen. Vi er trygge på at en objektiv instans vil gå forbi uriktige påstander fra Romas trenerteam, sier daglig leder i Glimt, Frode Thomassen.

VG har kontaktet UEFA for en kommentar til saken og med spørsmål om de kommer til å offentliggjøre videoen. UEFA har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

BRÅK: Det oppsto bråk etter Glimt-seieren mot Roma torsdag kveld. Til venstre i bildet, ute av fokus, er Kjetil Knutsen. I midten av bildet står José Mourinho. Mannen som retter blikket i Knutsens retning er Romas keepertrener, Nuno Santos. Han skal ha tatt kvelertak på Glimt-treneren etter kampen.

Politiet måtte gripe inn etter tumulter i spillertunnellen på Aspmyra etter Bodø/Glimts 2–1-bragd mot Roma torsdag kveld.

Fredag har det vært møtevirksomhet i Bodø hvor de neste steg i saken. José Mourinho og hans Roma forlot Bodø med fly fredag morgen uten å kommentere saken.

Tidligere fredag, før pressemeldingen ble sendt ut, fikk VG opplyst dette om bråket i spillertunnelen:

  • Romas keepertrener Nuno Santos skal ha ventet på Kjetil Knutsen. Det oppsto munnhuggeri hvorpå Roma-treneren konfronterte ham fysisk og tok hånden mot halsen på Knutsen, som forsvarte seg.
  • Spillerne ble låst inne i garderoben og fikk ikke gå ut i gangen. Det sto en individual og passet på døren, og etterpå måtte spillerne gå gjennom fysiorommet på stadion da de skulle ut.
  • Pressen fikk beskjed om at det var Ulrik Saltnes og Hugo Vetlesen som skulle komme til pressekonferanse, males isteden var det Marius Høibråten som dukket opp.

VG har fremlagt opplysningene om at Santos skal ha tatt kvelertak på Kjetil Knutsen til AS Roma. De har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Roma-kaptein hevdet Knutsen gikk til angrep

Italienernes kaptein Lorenzo Pellegrini anklaget torsdag kveld Glimt-trener Kjetil Knutsen for å ha angrepet Romas keepertrener Nuno Santos.

– Først sa han noe til ham, så gikk han fysisk til angrep, sier Pellegrini til Sky Sport Italia.

Flere italienske medier har fredag omtalt anklagene.

Allerede på pressekonferansen onsdag uttalte José Mourinho at «de snakker mye» og at «noen av dem liker å snakke».

Inn mot kampen gjentok assistentene til Mourinho dette budskapet. Underveis i kampen var det også konfrontasjoner mellom trenerbenkene, og Knutsen sa på pressekonferansen etter kampen at det kokte over to ganger.

Mikrofonene fanget også opp at Knutsen skal ha svart «fuck off» og Knutsen uttalte på pressekonferansen etter kampen torsdag at det gikk hett for seg på sidelinjen:

– Det er en assistenttrener som oppfører seg rett og slett som en tulling. Han begynner å hakke på meg før kampen, og holder på med det hele kampen. Så lite «honest play» som det går an. Det var en spesiell måte å oppføre seg på som jeg aldri har vært med på før, sa Knutsen.

Publisert:

Source hyperlink

Leave a Reply

Your email address will not be published.